logotype

Danmark bryter klimatlöfte

2017-05-17, 13:16

DANMARK. Danmarks regering bryter mot de löften som tecknades på klimattoppmötet 2009 och bidrar inte med det utlovade klimatstödet, det menar nu en rad organisationer.

På klimattoppmötet i Köpenhamn beslutades att de rikare länderna, bland annat Danmark, skulle bistå med 100 miljarder danska kronor i extra klimatstöd till de fattigaste. Men en kartläggning över hur stödet har fördelats, som presenterades på onsdagen, visar att så inte har skett.

Sedan 2015 då Venstre bildade regering har stödet istället minskat från 1,9 miljarder till 1 miljard danska kronor, det enligt utvärderingen som gjorts av Care Danmark, Folkekirkens Nødhjælp och Oxfam.

– Danmark lovade att ge mer, nya och extra pengar i klimatstöd, men på vägen har det blandats samman med utvecklingsstöd vilket har skurits ner, säger Sarah Kristine Johansen, politisk samordnare för Care Danmark, till Politiken. (NFÖ)Senaste nyheterna:

SAS öppnar nya linjer från Kastrup

2017-10-16, 13:27

DANMARK. SAS satsar stort på nya avgångar från Köpenhamn, Århus och Malmö. Tolv nya rutter startar nästa sommar, och fokus är de semestrande resenärerna. Fem nya destinationer tillkommer från Århus och sex från Köpenhamns Flygplats sommaren 2018. Däribland Beirut i … Läs mer


Nytt forskningscenter öppnar i Lund

2017-10-16, 12:45

LUND. Ett nytt centrum för molekylärmedicinsk forskning invigs i dag vid Lunds universitet. I fokus för den nationella satsningen står regenerativ medicin. På Wallenberg centrum för molekylärmedicinsk forskning (WCMM) ska man genom att byta ut, konstruera eller förnya celler forska … Läs mer


Geotermi kan bli viktig dansk energikälla

2017-10-16, 12:44

DANMARK. Intresset för att använda värme från jordens inre, så kallad geotermi, växer i Danmark. En ny kartläggning visar att det finns stor potential i landet. Att använda sig av geotermisk värme är inget nytt, men har varit begränsad till … Läs mer


Skånes bästa vårdcentral utsedd

2017-10-16, 12:30

SKÅNE. I Brösarp på Österlen finns den bästa vårdcentralen i regionen. I dag korades ”Skånes bästa vårdcentral 2017″ av Region Skåne. ”Mycket nöjda patienter, särskilt höga omdömen för bemötande, respekt och delaktighet, parallellt med bra kvalitetsresultat och då särskilt läkemedelsförskrivning … Läs mer


Svenska terminaler finansierade av danska miljarder

2017-10-13, 13:06

DANMARK. Försäljningar av danska delar av Postnord har gått till att finansiera svenska postterminaler, enligt nya avslöjanden. Nu väcks ont blod mot det svenska agerandet. Sverige har nämligen gett Danmark kalla handen, och vill inte betala för en räddningsplan av … Läs mer


Kritik mot gasledningsplaner

2017-10-13, 12:39

SJÄLLAND. En 60 mil lång gasledning ska dras genom Danmark av danska Energinet. Många berörda kommuner är skeptiska och nu säger Stevns kommun nej till en kompressorstation. Gasledningen ska förbinda Polen med Norge och Danmark, och kommer gå från att … Läs mer


Utskälld kampanj boostade försäljning

2017-10-13, 12:38

DANMARK. Reklamkampanjen för ekologiska matvaror sågades och Coop valde att dra in den. Men i efterspelet har försäljningen av ekologisk mat ändå ökat dramatiskt. Kampanjen, som handlade om gifter i mat fick, likt i Sverige, hård kritik och livsmedelskedjan drog … Läs mer


Två kulturnätter går av stapeln ikväll

2017-10-13, 12:35

KÖPENHAMN. Ikväll är det dags för Kulturnatten i Köpenhamn. Besök Buddhistiskt Center i Hellerup eller titta på ljusinstallationen i de före detta vattencisternerna. På andra sidan sundet Landskrona har även kulturnatt ikväll. I Köpenhamn kan man bland annat gå upp … Läs mer


Långsam minskning av arbetslösa

2017-10-12, 12:10

DANMARK. Arbetslösheten fortsätter att minska och var i september historiskt låg. Men det går för långsamt, menar experter. I nuläget är 118.800 danskar utan jobb, enligt de senaste uppgifterna från Danmarks Statistik. Det motsvarar en arbetslöshet på 4,4 procent. Peter … Läs mer


Borgmästare vill ge mer plats åt cyklar

2017-10-12, 12:00

KÖPENHAMN. Nu ska Köpenhamns cyklister få mer utrymme. Det i ett förslag från stadens miljö- och teknikborgmästare, som vill göra staden än mer cykelvänlig. Tanken är att bygga om flera större vägar och därmed ge mer plats åt cyklar och … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce