logotype

Vindkraft går om olja och gas i Danmark…

2017-04-11, 13:40

DANMARK. Olja och kol ligger i lä mot den danska havsbaserade vindkraften. 2015 gick omsättningen på vind om och blev större än fossila bränslen.

Det är första gången någonsin som vindkraften, sett till omsättning, är större än olja och gas i Danmark. Under 2015 omsatte offshore vindenergi-branschen 62 miljarder danska kronor. Vilket är sju miljarder mer än olje- och gasbranschen gjorde under samma år. Det framkommer i en analys som Region Syddanmark tagit fram.

Jämfört med 2014 steg vindens omsättning med fyra miljarder. Omsättningen för fossila bränslen i Danmark sjönk däremot med 32 miljarder, vilket delvis tros bero på det låga oljepriset.

– Havsbaserad vindkraft växer och om vi tittar på utvecklingen över ett antal år så tyder allt på att vind kommer att bli avsevärt större än olja och gas, säger  Anders Brædstrup, utvecklingskonsulent på Region Syddanmark, till Danmarks Radio. (NFÖ)

 Senaste nyheterna:

Dansk energijätte säljer av olja och gas

2017-05-24, 11:07

DANMARK. Det danska företaget Dong säljer sina gas- och oljeanläggningar för 8,7 miljarder danska kronor. Köparen är brittiska Ineos och affären berör 440 anställda i Danmark. Anrättningarna har varit till salu sedan 2016, då Dong meddelade att de syftar till … Läs mer


Miljardnota när Köpenhamn klimatsäkrar

2017-05-24, 10:48

KÖPENHAMN. I framtida klimatförändringar är Öresund extra utsatt när det kommer till havshöjning och översvämningar. För Köpenhamn innebär det en nota på miljarder. Fram till 2013 kommer det kosta 3,5 miljarder danska kronor, för den billigaste lösningen, att klimatsäkra Köpenhamn. Det … Läs mer


Grönt ljus för färja till Dragör

2017-05-24, 10:47

ÖRESUND. I dag blev det klart att en färja mellan Limhamn och Dragör i Danmark börjar köra igen. Juni, juli och augusti kör färjan på sträckan. Färjan M/S Elephanten tar ombord cyklar och människor, men bilar får stanna på land, … Läs mer


Informationsgivningen brister vid skånska tågproblem

2017-05-24, 10:46

SKÅNE. Problemen i Skåne med försenade och inställda tåg skulle kunna underlättas om bara kommunikationen fungerade ordentligt. Det enligt forskning vid Malmö högskola. De officiella anledningarna är elfel, signalfel eller trasiga tåg. Konsekvensen blir timslånga förseningar och ersättningsbussar för många … Läs mer


Storägare vill sälja Kastrup

2017-05-23, 12:49

KÖPENHAMN. Köpenhamns flygplats är till salu, i alla fall en del av den. Kapitalfonden Macquarie förväntas sälja sin andel i den växande flygplatsen. Fonden innehar 57,7 procent av aktierna i flygplatsen tillsammans med pensionsfonden Ontario Teachers Pension Plan. En rådgivare … Läs mer


Danska huspriser väntas fortsätta stiga

2017-05-23, 12:46

DANMARK. Danska husägare kan se fram emot en ökad vinst då bostäderna väntas stiga de närmaste tre åren. Det visar en ny bostadsprognos. I genomsnitt beräknas huspriserna att öka med 3,3 procent, och på östra Själland med hela 5 procent, … Läs mer


Beslut ska ge snabb start för polisskola

2017-05-23, 12:45

MALMÖ. En ny polisutbildning i Malmö närmar sig verklighet. Kommunen har nu initierat förberedelserna. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade på måndagen att en ny polisutbildning ska förberedas och att en snabb uppstart är prioriterad. Det ska ske genom ett samarbete med Malmö … Läs mer


Upprop för att freda Öresund

2017-05-23, 12:43

ÖRESUND. Gör Öresund till ett naturreservat. Det vill ett flertal danska och svenska kommuner samt en rad miljöorganisationer som nu skrivit brev till de båda ländernas miljöministrar. Totalt är det 14 kommuner runt Öresund, sju svenska och sju danska, samt … Läs mer


Allt större behov av utländsk arbetskraft

2017-05-22, 13:57

DANMARK. Danska arbetsgivare letar allt oftare efter arbetskraft utomlands, visar en ny undersökning. Den utbildade arbetskraften i Danmark räcker inte till. Enligt undersökningen från intresseorganisationen Lederne är det främst de avancerade kompetenserna som efterfrågas. Av de nästan 1.900 chefer som … Läs mer


DF vill ha taggtråd mot Tyskland

2017-05-22, 13:54

DANMARK. Bygg ett taggtrådsstängsel vid gränsen mot Tyskland. Det förslaget kommer från Dansk Folkeparti, som på så sätt vill hindra flyktingar att ta sig över gränsen. Idén kommer från Ungern och landets kontroversiella gränsskydd. Dansk Folkepartis förslag till gränsskydd innefattar … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce