logotype

… och ger ökad elproduktion i Skånes nät

2017-04-11, 13:39

SKÅNE. Vindkraften ökar i Skåne och regionen står även inför ett ökande elbehov. Men kommunernas inställning kan sätta käppar i vindturbinerna.

Vindkraften har växt de senaste åren, och 34 nya vindkraftverk restes i Skåne under 2016. Helsingborg och Kristianstad har fått flest det senaste året. Malmö och Eslöv ligger annars i vindkraftstoppen.

Andra kommuner är desto avigare inställda till produktionsformen. Men Skåne har ett stort elbehov och producerar i dag mindre än vad som förbrukas i regionen.

“För att klara dessa utmaningar behövs energi från vindkraft. Skånes kommuner har väldigt olika uppfattning om utvecklingen av vindkraften, två grannkommuner kan ha helt olika bedömningsgrunder trots liknande förutsättningar. Dessutom finns det ett ”not in my backyard”-syndrom; vi vill ha fossilfri energi som inte bidrar till klimatförändringarna men inga snurror man ser från egna villan”, uppger Jakob Economou, projektledare på Energikontoret Skåne, i ett pressmeddelande. (NFÖ)Senaste nyheterna:

Dansk energijätte säljer av olja och gas

2017-05-24, 11:07

DANMARK. Det danska företaget Dong säljer sina gas- och oljeanläggningar för 8,7 miljarder danska kronor. Köparen är brittiska Ineos och affären berör 440 anställda i Danmark. Anrättningarna har varit till salu sedan 2016, då Dong meddelade att de syftar till … Läs mer


Miljardnota när Köpenhamn klimatsäkrar

2017-05-24, 10:48

KÖPENHAMN. I framtida klimatförändringar är Öresund extra utsatt när det kommer till havshöjning och översvämningar. För Köpenhamn innebär det en nota på miljarder. Fram till 2013 kommer det kosta 3,5 miljarder danska kronor, för den billigaste lösningen, att klimatsäkra Köpenhamn. Det … Läs mer


Grönt ljus för färja till Dragör

2017-05-24, 10:47

ÖRESUND. I dag blev det klart att en färja mellan Limhamn och Dragör i Danmark börjar köra igen. Juni, juli och augusti kör färjan på sträckan. Färjan M/S Elephanten tar ombord cyklar och människor, men bilar får stanna på land, … Läs mer


Informationsgivningen brister vid skånska tågproblem

2017-05-24, 10:46

SKÅNE. Problemen i Skåne med försenade och inställda tåg skulle kunna underlättas om bara kommunikationen fungerade ordentligt. Det enligt forskning vid Malmö högskola. De officiella anledningarna är elfel, signalfel eller trasiga tåg. Konsekvensen blir timslånga förseningar och ersättningsbussar för många … Läs mer


Storägare vill sälja Kastrup

2017-05-23, 12:49

KÖPENHAMN. Köpenhamns flygplats är till salu, i alla fall en del av den. Kapitalfonden Macquarie förväntas sälja sin andel i den växande flygplatsen. Fonden innehar 57,7 procent av aktierna i flygplatsen tillsammans med pensionsfonden Ontario Teachers Pension Plan. En rådgivare … Läs mer


Danska huspriser väntas fortsätta stiga

2017-05-23, 12:46

DANMARK. Danska husägare kan se fram emot en ökad vinst då bostäderna väntas stiga de närmaste tre åren. Det visar en ny bostadsprognos. I genomsnitt beräknas huspriserna att öka med 3,3 procent, och på östra Själland med hela 5 procent, … Läs mer


Beslut ska ge snabb start för polisskola

2017-05-23, 12:45

MALMÖ. En ny polisutbildning i Malmö närmar sig verklighet. Kommunen har nu initierat förberedelserna. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade på måndagen att en ny polisutbildning ska förberedas och att en snabb uppstart är prioriterad. Det ska ske genom ett samarbete med Malmö … Läs mer


Upprop för att freda Öresund

2017-05-23, 12:43

ÖRESUND. Gör Öresund till ett naturreservat. Det vill ett flertal danska och svenska kommuner samt en rad miljöorganisationer som nu skrivit brev till de båda ländernas miljöministrar. Totalt är det 14 kommuner runt Öresund, sju svenska och sju danska, samt … Läs mer


Allt större behov av utländsk arbetskraft

2017-05-22, 13:57

DANMARK. Danska arbetsgivare letar allt oftare efter arbetskraft utomlands, visar en ny undersökning. Den utbildade arbetskraften i Danmark räcker inte till. Enligt undersökningen från intresseorganisationen Lederne är det främst de avancerade kompetenserna som efterfrågas. Av de nästan 1.900 chefer som … Läs mer


DF vill ha taggtråd mot Tyskland

2017-05-22, 13:54

DANMARK. Bygg ett taggtrådsstängsel vid gränsen mot Tyskland. Det förslaget kommer från Dansk Folkeparti, som på så sätt vill hindra flyktingar att ta sig över gränsen. Idén kommer från Ungern och landets kontroversiella gränsskydd. Dansk Folkepartis förslag till gränsskydd innefattar … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce