logotype

Thorning-Schmidts krishantering får högt betyg

2015-02-23, 14:06

DANMARK. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (Socialdemokraterne) får beröm för sin hantering av terrordåden i Köpenhamn. Det visar en opinionsundersökning som Berlingske Tidende låtit göra.
16 procent av de nästan 1.500 tillfrågade ger statsministern betyget 12 av 12 möjliga för sina insatser efter skottdramat, som inräknat den misstänkta gärningsmannen kostade tre personer livet. 35 procent ger henne betyget 10 eller 11. Som jämförelse är det bara 4 procent som ger henne bottenbetyg för hanteringen. (NFÖ)Senaste nyheterna:

Sänkta förväntningar på dansk olja

2017-04-28, 13:46

DANMARK. De danska olje-och gasresurserna skrivs ner i en ny rapport från Energistyrelsen. Produktionsresurserna förväntas minska med fyra procent de närmsta fem åren jämfört med föregående års rapport. Det är restaureringen av gasfältet Tyra som har gjort att rapporten, vilken vanligtvis … Läs mer


Regionen villkorar klusterstöd

2017-04-28, 13:44

SKÅNE. Regionala utvecklingsnämnden stramar upp finansieringen till klusterorganisationer. De nya bidragen har satts fram till 2021, men nu är de villkorade. Totalt får tio klusterorganisationer stöd av Region Skåne. Bland dem finns bland annat Media Evolution, Mobile Heights och Medicon … Läs mer


Dansk-svensk film prisas på festival

2017-04-28, 13:42

DANMARK/SVERIGE. Det dansk-svenska samarbetet vinner mark inom kulturvärlden. Dokumentärfilmen “Bobbi Jene” blev en storvinnare på Tribeca Film Festival i New York. Filmen vann pris för bästa dokumentär, bästa klippning och bästa fotografi på den prestigefyllda filmfestivalen där den även hade … Läs mer


25 miljoner till kultur i skolan

2017-04-28, 13:40

SKÅNE. Skånska elever får mer dans, musik och film. Kulturrådet har delat ut 25 miljoner till kulturprojekt i Skånes skolor. Kulturstödet delas ut inom projektet “Skapande skola” och kommer i år att nå 120.000 elever, 31 kommuner och 20 friskolor … Läs mer


Robotarna kan ta danskarnas jobb

2017-04-27, 12:47

DANMARK. Robotarna tros ta över på den danska arbetsmarknaden. I framtiden kan de stå för 40 procent av arbetet, enligt en ny rapport. Det är den snabba digitaliseringen av samhället som möjliggör utvecklingen och där ligger Danmark i framkanten, det … Läs mer


Fejd om brottsligheten i Öresund

2017-04-27, 12:45

ÖRESUND. Vilken av städerna är det egentligen som sprider kriminalitet över bron? Gårdagens danska utspel om att svenska brottslingar tar sig till Köpenhamn har fått Malmös kommunalråd att reagera. – Danska polisen har ett bra samarbete med den svenska och … Läs mer


Hyresförhandlingar börjar bli klara

2017-04-27, 12:44

SKÅNE. I höstas strandade hyresförhandlingarna i södra Sverige. Men efter nya förhandlingar närmar sig nu en lösning med ett flertal privata hyresvärdar. Förhandlingarna mellan Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen misslyckades. Nu har föreningen i stället haft förhandlingar med enskilda privata hyresvärdar. … Läs mer


Heimstaden köper danskt bostadsprojekt

2017-04-27, 12:42

KÖPENHAMN. Fastighetsbolaget Heimstaden fortsätter sin etablering på den danska bostadsmarknaden och köper Skanskas bostadsprojekt Ö-huset för 1,1 miljarder kronor. Skanska bygger huset i stadsdelen Örestad i Köpenhamn. Det består av 27.400 kvadratmeter innefattande 300 lägenheter och en butikslokal. Köparen är … Läs mer


Danska politiker oroas av våldet i Malmö

2017-04-26, 14:56

DANMARK. Flera danska politiker har skakats om av kriminaliteten i Malmö. Danska justitieministern Søren Pape Poulsen (Konservative) är en av dem. – När vi ser vad som sker i Sverige, så sitter vi alla tillsammans och säger: kan det hända … Läs mer


Malmö kan få gigantisk batterifabrik

2017-04-26, 14:48

MALMÖ. Det privata bolaget Northvolt siktar på att bygga en svensk batterifabrik i miljardklassen, något som beräknas generera 2.500 arbetstillfällen. Malmö är en av åtta svenska kommuner som bolaget pekat ut som lämpliga för placeringen. Bakom Northvolt står Peter Carlsson, … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce