logotype

Solig sommar för skånsk turism

2013-10-04, 12:39

SKÅNE. Efter nedgången 2012 ökade sommarturismen i Skåne med 7,1 procent i år, enligt Tillväxtverkets färska statistik. Bakom siffrorna ligger bland annat det soliga vädret – och en kvävande värmebölja på kontinenten.

Inräknat förmedlade privata lägenheter och stugor registrerade skånska hotell, campingar, vandrarhem och stugbyar totalt 2,3 miljoner gästnätter under juni, juli och augusti. Det kan jämföras med 2,1 miljoner gästnätter för samma period förra året.

– Det har varit en jättefin sommar med hårt tryck på vår poolanläggning. Även i början av hösten var helgerna fina vilket fick många att spontancampa hos oss, säger Jörgen Nystrand.

Röstånga camping

Tillsammans med sin fru äger och driver han Rörstånga camping, som med plats för 700-800 gäster åt gången är en av Skånes största. Runt hälften av gästerna är svenskar medan 20 procent är danskar och 10 procent holländare.

– Vi hade många holländska gäster i år då det var värmebölja med 35 grader varmt och fuktigt i Holland. Danskarna har börjat öka något igen, de minskade när danska kronan försvagades för några år sedan säger Jörgen Nystrand.

Även för länet som helhet ökade de utländska besökarna något under 2013, antalet gästnätter steg med 3,5 procent. Fortfarande är antalet dock lägre än både 2009 och 2010. Inte minst är det danskarna som svikit de senaste åren, när den danska kronan var som starkast 2009 stod danska besökare för 731.000 gästnätter i hela Sverige. I år var den siffran nere på 422.000.

Erik Olausson/NFÖSenaste nyheterna:

Danskar svindlas på miljoner av näthandel

2017-11-24, 11:52

DANMARK. Danska konsumenter svindlas i stor utsträckning på nätet. Hittills i år har nästan 20.000 kunder förlorat 38 miljoner danska kronor när de handlar på nätet. Inför årets julhandel tros den siffran stiga markant. Varor som inte levereras eller oanvändbara … Läs mer


Försenad spårväg kan snart vara igång

2017-11-24, 11:45

ÅRHUS. Nu ser det äntligen ut att ljusna för Århus olycksdrabbade spårväg. Trafikstyrelsen har gett klartecken till att spårvagnarna kan börja rulla i december. Det framkom efter ett möte mellan stadens borgmästare, regionrådsordförande och Trafikstyrelsen under gårdagen. – Under de … Läs mer


Bristande skydd för utsatta barn

2017-11-24, 11:41

DANMARK. Europarådet riktar kritik mot Danmark för att inte skydda våldsutsatta barn och kvinnor tillräckligt. Men regeringen är av motsatt uppfattning. Danmark bryter mot Istanbul-konventionen från 2011, som syftar till att skydda barn från våld i hemmet. Det skriver den … Läs mer


Hemlösa hjärnor riskerar att förstöras

2017-11-24, 11:31

DANMARK. I en källare ligger 9.000 hjärnor och väntar på sitt öde. Världens största hjärnsamling finns i Danmark men riskerar att förloras när bostäder ska byggas. I nuläget finns samlingen i källaren på Risskovs psykiatriska sjukhus och tidsfristen till att … Läs mer


Fortsatt högt skattetryck

2017-11-23, 13:11

DANMARK. Danmark har sedan 2002 varit det land som haft högst skattetryck av OECD:s länder. När statistik för 2016 presenterades intog landet alltjämt förstaplatsen. Skattetrycket i Danmark är oförändrat och ligger på 45,9 procent av BNP. Efter Danmark kommer Frankrike, Belgien … Läs mer


Olaglig cannabisolja ökar

2017-11-23, 13:10

DANMARK. Fler danskar använder cannabisolja i läkemedelssyfte. Det har gjort att antalet som åker dit för försäljning av den än så länge olagliga drogen har ökat de senaste åren. Sedan 2012 har antalet danskar som åker fast för försäljning av … Läs mer


Bristande insatser för hemlösa kritiseras

2017-11-23, 13:09

MALMÖ. Kallare nätter gör att värmestugorna öppnar för vintern. Men det är ideella organisationer som får se till att hemlösa inte fryser i vinter. Nu kritiseras kommunen för bristande insatser. Ensamkommande som inte får bo kvar på HVB-hem, EU-migranter och … Läs mer


Nya fynd avslöjar gamla anor

2017-11-23, 12:50

JYLLAND. Den danska järnåldern kommer i allt mer ljus. Nu har arkeologer hittat en hel järnåldersby vid Støvring utanför Ålborg, och fynden tros avslöja mer om danskarnas historia. Ålborg på norra Jylland behöver växa och arkeologerna har därför bråda dagar … Läs mer


Alternativet kniper borgmästarpost

2017-11-22, 13:07

KÖPENHAMN. Valresultatet i Köpenhamns kommun speglar den generella utvecklingen i landet. Socialdemokraterne med överborgmästare Frank Jensen i spetsen fortsätter sitt styre. Dansk Folkeparti hamnar däremot ute i kylan när de förlorar sin enda borgmästare, motsvarande svenska kommunalråd. Istället ökar gröna … Läs mer


Nytt styre i flera kommuner

2017-11-22, 13:02

DANMARK. Socialdemokraterne gick fram i gårdagens kommunval. Samtidigt gör Venstre ett historiskt dåligt val och även Dansk Folkeparti tappar röster. Det är första gången som Dansk Folkeparti backar i ett kommunval. Venstre backar från att ha fått sammanlagt 26,6 procent … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce