logotype

Vallfärd väntas till Malmöfestivalen och Ultra Bowl

2013-08-08, 11:14

MALMÖ. Evenemangshösten i Malmö rivstartar nästa vecka med två festivaler, Malmöfestivalen och Malmö Ultra Bowl, som hålls för 29:e respektive 5:e gången i ordningen.

Nytt för i år på Malmöfestivalen är det sportinriktade området Central Park, mellan Skeppsbron och Carlsgatan bakom Centralstationen. Där kan gästerna bland annat spela innebandy, löpa hinderbana och ta en tur på skridskor på en konstgjord isbana.

Totalt väntas upp mot en miljon besök på den åtta dagar långa festivalen, uppger festivalgeneralen Pella Ström för Nytt från Öresund. Det hela inleds på fredagen med den traditionsenliga kräftskivan som tidig programpunkt.

Samma dag kickar skateboardfesten Malmö Ultra Bowl igång ute i Stapelbäddsparken i Västra hamnen. Över 100 åkare från drygt tio länder gör upp i tävlingen som väntas dra 20.000 besök under helgen den håller på. Arrangörer är Malmö stad och föreningen Bryggeriet.

– Vi sänder också tävlingarna i en webcast över internet. Där hade vi ifjol 10.000 tittare från 58 länder, säger Erik Löfvander, projektledare på Malmö stad.

Bland Malmöfestivalens artister på scenen på Stortorget märks Bo Kaspers Orkester, Eva Dahlgren och Mikael Wiehe. På Posthusplatsen ska bland andra hårdrockarna Bullet och Kvelertak hålla hov.

Under sommaren har debatten gått varm om bullerstörningar vid konserter och olika utearrangemang i staden.

Pella Ström, hur hanterar Malmöfestivalen den frågan?

– Det finns riktlinjer och de håller vi oss efter. Men det låter, det gör det ju inne i stan. Blir man allvarligt störd finns det en bullertelefon att ringa. Alla ärenden dit kommer att överlämnas till Miljöförvaltningen.

Den totala budgeten för Malmöfestivalen ligger på drygt 23 miljoner kronor, varav 16 miljoner kommer från Malmö stad. Av besökarna beräknas drygt 65 procent komma från Malmö, medan cirka 20 procent reser in från områden utanför kranskommunerna.

Bara en dryg vecka efter att matbodarna monterats ner, öppnar Malmö Arab Film Festival. (NFÖ)Senaste nyheterna:

Andra länders instabilitet tros hålla nere tillväxt

2019-06-20, 10:16

DANMARK. Förväntningarna på den danska ekonomin skruvas nu ner. Men samtidigt uppges landets egna ekonomi vara stabil. Handelskrig, Storbritanniens utträde ur EU och en avmattad ekonomi globalt. Främst är det andra länders instabilitet som påverkar. I en ny rapport skrivs därför … Läs mer


Klimatkrock i regeringsförhandlingarna

2019-06-20, 10:15

DANMARK. Klimatet sätter käppar i hjulet för regeringsbildningen i Danmark. Partiernas olika ambitionsnivåer när det kommer till reduktionsmål av växthusgaser skapar osämja. Socialdemokraterne vill nämligen se en minskning av koldioxidutsläppen med 60 procent till 2030. Något som partierna de förhandlar … Läs mer


Danskar uppmanas att jobba mer

2019-06-20, 10:15

DANMARK. Danskar bör jobba mer, anser Rockwool Fondens forskningschef. En högre arbetsinsats av de yrkesverksamma skulle kunna få landets BNP att växa med 50 miljarder danska kronor om året. I dagsläget arbetar danskarna i genomsnitt 200 dagar om året och … Läs mer


Forskning ska få lego miljömärkt

2019-06-20, 10:14

DANMARK. Den danska legobiten ska bli klimatsmart. Lego har satsat en miljard danska kronor på att ta reda på om det finns miljövänligare alternativ till den nuvarande plasten. Det gör det, slår nu forskarna fast. Lego har samarbetat med forskare … Läs mer


Vårdsatsning ska stärka personal och psykiatri

2019-06-20, 10:08

SKÅNE. Region Skåne tilldelas 993 miljoner kronor i en regeringssatsning som ska förbättra vården. Pengar som i Skåne främst ska stärka psykiatrin, investeras i medarbetare och korta köerna i cancervården. Psykiatrin i regionen får 154,5 miljoner kronor i satsningen. Ett … Läs mer


Glad midsommar!

2019-06-20, 10:00

Nu tar NFÖ en paus och är tillbaka i början av augusti.


Bioteknikindustrin blomstrar i regionen

2019-06-14, 10:58

ÖRESUND. Life science-branschen är på frammarsch i både Danmark och Skåne. Allt fler arbetar inom den och nu har utländska ägare fått upp ögonen för dess framgångar. Enligt en rapport som Greater Copenhagen presenterade i veckan, ökade antalet personer som arbetar … Läs mer


Rekordstort Folkemöde slog upp dörrarna

2019-06-14, 10:18

BORNHOLM. I veckan drog Danmarks motsvarighet till Almedalen igång. För nionde året i rad hålls Folkemødet på Bornholm och i år väntas 100.000 besökare. En tiodubbling jämfört med första året. Den politiska festivalen invigdes på torsdagen av statsminister Lars Løkke Rasmussen … Läs mer


It-jättar dumpar danska planer

2019-06-14, 10:16

DANMARK. Först Facebook och nu Apple. En efter en släpper nu it-jättarna sina planer på dataservrar i Danmark. Det var i Åbenrå i Syddanmark som Apples datahallar skulle ligga. Men entreprenörkoncernen MT Højgaard blir av med ordern på 1,9 miljarder … Läs mer


Stadig minskning av danskar på socialbidrag

2019-06-14, 10:08

DANMARK. Det senaste året har antalet danskar som går på socialbidrag blivit 13.000 personer färre, antalet är nu det lägsta på tio år. Knappt 126.000 medborgare fick ekonomiskt bistånd i slutet av det tredje kvartalet i år, uppger Danmarks Statistik. Men … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce