logotype

Försäljningen av Turning Torso: ”Det finns intressenter”

2013-05-22, 13:16

MALMÖ. Försäljningen av Turning Torso går långsamt, men det finns intressenter. Det uppger HSB Malmös vd Michael Carlsson för Nytt från Öresund.

Det är drygt ett år sedan HSB gick ut med att de anlitat CBRE Fastighetskonsult för att sälja Malmös landmärke nummer ett. Ett uppdrag som visat sig vara svårare än man trott.

– Vi har sonderat marknaden under 2012 och kan konstatera att den förändrats till det sämre för den här typen av investeringar. De långsiktiga fonderna fokuserar på säkerhet och satsar på huvudstäder, och troféköparna är inte alls på marknaden, säger Michael Carlsson till NFÖ.

Trots det finns det de som är intresserade av att köpa Turning Torso, och även delar av fastigheten.

– Fast vi är bara intresserade av att sälja hela huset och inte ha något kvar själva. Men om det finns flera köpare som vill ta en del var så går det nog att lösa, säger Carlsson.

Ännu finns inga skarpa bud eller någon offentlig prislapp, men om någon skulle lägga ett bud på 1,5 miljarder säger Carlsson att han i alla fall skulle gå till styrelsen med det.

– Jag utgår från att försäljningen lossnar under året, annars får vi fatta ett nytt beslut om hur vi går vidare. Det är bara att kämpa på.

För närvarande är de flesta lägenheter och kontor i Turning Torso uthyrda, bara ett kontorsplan står tomt. Till den tillhörande fastigheten Turning Torso Gallery är det dock svårare att hitta långvariga hyresgäster, där står tre mindre butikslokaler tomma.

– Det är ett generellt problem i Västra hamnen, och det behövs fler invånare här, säger Michael Carlsson.

Jennie Lorentssson/NFÖSenaste nyheterna:

Andra länders instabilitet tros hålla nere tillväxt

2019-06-20, 10:16

DANMARK. Förväntningarna på den danska ekonomin skruvas nu ner. Men samtidigt uppges landets egna ekonomi vara stabil. Handelskrig, Storbritanniens utträde ur EU och en avmattad ekonomi globalt. Främst är det andra länders instabilitet som påverkar. I en ny rapport skrivs därför … Läs mer


Klimatkrock i regeringsförhandlingarna

2019-06-20, 10:15

DANMARK. Klimatet sätter käppar i hjulet för regeringsbildningen i Danmark. Partiernas olika ambitionsnivåer när det kommer till reduktionsmål av växthusgaser skapar osämja. Socialdemokraterne vill nämligen se en minskning av koldioxidutsläppen med 60 procent till 2030. Något som partierna de förhandlar … Läs mer


Danskar uppmanas att jobba mer

2019-06-20, 10:15

DANMARK. Danskar bör jobba mer, anser Rockwool Fondens forskningschef. En högre arbetsinsats av de yrkesverksamma skulle kunna få landets BNP att växa med 50 miljarder danska kronor om året. I dagsläget arbetar danskarna i genomsnitt 200 dagar om året och … Läs mer


Forskning ska få lego miljömärkt

2019-06-20, 10:14

DANMARK. Den danska legobiten ska bli klimatsmart. Lego har satsat en miljard danska kronor på att ta reda på om det finns miljövänligare alternativ till den nuvarande plasten. Det gör det, slår nu forskarna fast. Lego har samarbetat med forskare … Läs mer


Vårdsatsning ska stärka personal och psykiatri

2019-06-20, 10:08

SKÅNE. Region Skåne tilldelas 993 miljoner kronor i en regeringssatsning som ska förbättra vården. Pengar som i Skåne främst ska stärka psykiatrin, investeras i medarbetare och korta köerna i cancervården. Psykiatrin i regionen får 154,5 miljoner kronor i satsningen. Ett … Läs mer


Glad midsommar!

2019-06-20, 10:00

Nu tar NFÖ en paus och är tillbaka i början av augusti.


Bioteknikindustrin blomstrar i regionen

2019-06-14, 10:58

ÖRESUND. Life science-branschen är på frammarsch i både Danmark och Skåne. Allt fler arbetar inom den och nu har utländska ägare fått upp ögonen för dess framgångar. Enligt en rapport som Greater Copenhagen presenterade i veckan, ökade antalet personer som arbetar … Läs mer


Rekordstort Folkemöde slog upp dörrarna

2019-06-14, 10:18

BORNHOLM. I veckan drog Danmarks motsvarighet till Almedalen igång. För nionde året i rad hålls Folkemødet på Bornholm och i år väntas 100.000 besökare. En tiodubbling jämfört med första året. Den politiska festivalen invigdes på torsdagen av statsminister Lars Løkke Rasmussen … Läs mer


It-jättar dumpar danska planer

2019-06-14, 10:16

DANMARK. Först Facebook och nu Apple. En efter en släpper nu it-jättarna sina planer på dataservrar i Danmark. Det var i Åbenrå i Syddanmark som Apples datahallar skulle ligga. Men entreprenörkoncernen MT Højgaard blir av med ordern på 1,9 miljarder … Läs mer


Stadig minskning av danskar på socialbidrag

2019-06-14, 10:08

DANMARK. Det senaste året har antalet danskar som går på socialbidrag blivit 13.000 personer färre, antalet är nu det lägsta på tio år. Knappt 126.000 medborgare fick ekonomiskt bistånd i slutet av det tredje kvartalet i år, uppger Danmarks Statistik. Men … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce