logotype

1.500 spelnördar väntas till jubilerande konferens

2013-05-14, 14:01

MALMÖ. När den tionde upplagan av spelkonferensen Nordic Game slår upp dörrarna nästa vecka är det med ett namnkunnigare startfält än någonsin – och med Sony och ARM som nya sponsorer. Runt 1.500 utvecklare och spelnördar väntas belägra Malmö.

Förra årets upplaga av Nordic Game

Huvudtalare på årets Nordic Game är Tim Schafer, amerikansk speldesigner med hjältestatus i spelvärlden.

– Det finns ikoner och legender, och han är en av dem. Han är banbrytande och har förändrat hela spelindustrin. Han är dessutom en karismatisk talare som kan berätta om det så folk förstår, säger Robert Johnson, utvecklings- och marknadschef på Nordic Game, som också är stolt över att få Sony och processortillverkaren ARM som nya partners.

– Det är intressant att mobilsidan börjat intressera sig för oss och att vi i Malmö kan locka stora globala aktörer, säger Robert Johnson.

En annan partner är Blackberry och enligt Johnson har mobiltillverkarna börjat mobilisera sig mot Iphone, samtidigt som spelindustrin börjat rikta sig mer mot spel i telefonerna.

– Mobila spel är uppe i sådana nivåer att man måste ha med det i bagaget när man utvecklar.

Hur står sig den svenska spelbranschen på den globala marknaden?

– Finnarna har fått ett försprång på den mobila marknaden. Skandinavien går bättre och bättre och fokus har flyttats från USA sedan det gratisspelandet oline ökat, säger Robert Johnson.

Förutom drygt 70 internationella och svenska talare deltar 25-30 utställare, bland annat Nintendo och Playstation som förväntas bjuda på nyheter. Konferensen arrangeras i Slagthuset under tre dagar.

Jennie Lorentsson/NFÖ



Senaste nyheterna:

400 studentbostäder i nya Carlsbergsstaden

2015-09-02, 15:39

KÖPENHAMN. Carlsbergstaden liknas vid Köpenhamns Manhattan. Nu har det beslutats att stadsdelen även ska få subventionerade lägenheter och studentbostäder. Visionerna har varit stora för den nya Carlsbergsstaden. Restauranger, kontorslokaler och butiker ska samsas med en ny tågstation. Samtidigt har oron … Läs mer


Fler danska jordbruk blir ekologiska

2015-09-02, 15:37

DANMARK. Mer ekologiska varor i butiken och fler kossor på fälten. Det blir några av konsekvenserna av att allt fler lantbrukare vill gå över till ekologiskt nästa år. Dubbelt så många lantbrukare har jämfört med föregående år ansökt om att … Läs mer


Rekordmånga krogar gick under i regnig sommar

2015-09-02, 15:34

DANMARK. I spåren av den regntunga sommaren står det klart att inte mindre än 72 krogar och hotell fått slå igen. Medan resebyråerna täljt guld har det var tungt för krognäringen, skriver Finans.dk efter att ha tagit del av siffror … Läs mer


Många vill leka med Lego

2015-09-02, 15:22

DANMARK. Barnen verkar inte tröttna på sitt Lego. Det danska leksaksföretaget går bara bättre och bättre. Och även under 2015 ser prognosen lovande ut. 2014 var ett bra år för Lego som då ökade sin försäljning och sina intäkter. När … Läs mer


Miljödom ger Lund rätt att bygga spårväg

2015-09-01, 14:03

LUND. Planerna på spårväg i Lund har överklagats ända upp till Mark- och miljödomstolen. Men protesterna sopas bort i ett färskt domslut. Det är de sex detaljplaner som täcker in den tänkta spårvägssträckningen från Lunds central upp till ESS-anläggningen som … Läs mer


Regeringen slopar miljömål för att spara pengar

2015-09-01, 14:02

DANMARK. Det finns pengar att spara på klimat- och miljö. Det anser den nya danska regeringen som menar att många av de miljösatsningar som finns är onödigt kostsamma. Ett konfidentiellt dokument som läckt från finansministeriet visar att regeringen planerar att … Läs mer


Danskarna läser för mycket e-böcker – författare protesterar

2015-09-01, 13:57

DANMARK. Under sommaren lånades 126.000 e-böcker från danska bibliotek. Men att den digitala läsningen blivit så populär ses inte som något positivt av författarna. Nu dras de populäraste författarnas e-böcker tillbaka. Hanne-Vibeke Holst, Elsebeth Egholm och Tom Buk-Swienty är några … Läs mer


Gemensam kurs för Helsingborg och Helsingör

2015-09-01, 13:50

HELSINGBORG. Helsingborg och Helsingör har tagit fram en gemensam planstrategi för den sundsövergripande regionen. En gemensam kurs ska få städerna att blomstra. Bo, resa och besöka är strategins övergripande teman, skriver de båda städerna i ett pressmeddelande, med anledning att … Läs mer


Helsingborg startar omtvistat kongressbygge

2015-08-31, 14:11

HELSINGBORG. I morgon inleds det förberedande arbetet för kommande utveckling av Ångfärjeområdet i Norra hamnen, Helsingborg. Enligt ett pressmeddelande från Helsingborgs stad ska området utvecklas till en ”mötesplats vid havet för helsingborgare, företagare och besökare.” Nästa sommar drar schaktarbeten igång … Läs mer


Kina och Ryssland tynger Arla

2015-08-31, 14:10

DANMARK/SVERIGE. Det är inte bara mjölkbönderna själva som har det svårt. Nu redovisar dansk-svenska mejerijätten Arla en förlust på 3,8 miljarder danska kronor. Minskad efterfrågan från Kina och den ryska bojkotten av varor från väst har haft en negativ effekt … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce