logotype

1.500 spelnördar väntas till jubilerande konferens

2013-05-14, 14:01

MALMÖ. När den tionde upplagan av spelkonferensen Nordic Game slår upp dörrarna nästa vecka är det med ett namnkunnigare startfält än någonsin – och med Sony och ARM som nya sponsorer. Runt 1.500 utvecklare och spelnördar väntas belägra Malmö.

Förra årets upplaga av Nordic Game

Huvudtalare på årets Nordic Game är Tim Schafer, amerikansk speldesigner med hjältestatus i spelvärlden.

– Det finns ikoner och legender, och han är en av dem. Han är banbrytande och har förändrat hela spelindustrin. Han är dessutom en karismatisk talare som kan berätta om det så folk förstår, säger Robert Johnson, utvecklings- och marknadschef på Nordic Game, som också är stolt över att få Sony och processortillverkaren ARM som nya partners.

– Det är intressant att mobilsidan börjat intressera sig för oss och att vi i Malmö kan locka stora globala aktörer, säger Robert Johnson.

En annan partner är Blackberry och enligt Johnson har mobiltillverkarna börjat mobilisera sig mot Iphone, samtidigt som spelindustrin börjat rikta sig mer mot spel i telefonerna.

– Mobila spel är uppe i sådana nivåer att man måste ha med det i bagaget när man utvecklar.

Hur står sig den svenska spelbranschen på den globala marknaden?

– Finnarna har fått ett försprång på den mobila marknaden. Skandinavien går bättre och bättre och fokus har flyttats från USA sedan det gratisspelandet oline ökat, säger Robert Johnson.

Förutom drygt 70 internationella och svenska talare deltar 25-30 utställare, bland annat Nintendo och Playstation som förväntas bjuda på nyheter. Konferensen arrangeras i Slagthuset under tre dagar.

Jennie Lorentsson/NFÖSenaste nyheterna:

DF anklagas för fusk – betalar tillbaka EU-bidrag

2016-10-21, 13:53

DANMARK. Dansk Folkeparti ska betala tillbaka nästan en miljon danska kronor som de fått i bidrag av EU. Det eftersom partiet anklagas för bidragsfusk då pengar har använts i strid mot regelverket. Bland annat har pengar som skulle ha gått … Läs mer


Barnfamiljer lämnar Köpenhamn

2016-10-21, 13:52

KÖPENHAMN. Danska barnfamiljer lämnar staden i allt högre utsträckning, menar forskare. Nu planerar de omkringliggande kommunerna framtidens hållbara förorter för att locka den köpstarka målgruppen. För första gången på flera år är det fler som lämnar Köpenhamn än flyttar till … Läs mer


SUS-besparingar befaras hota patientsäkerheten

2016-10-21, 13:51

MALMÖ. Skånes Universitetssjukhus skulle behöva spara ytterligare 428 miljoner kronor för att få budgeten i balans. Det motsvarar 760 av sjukhusets anställda. Sjukhusets avdelningar har utrett vad de kan göra för att spara på verksamheten, alltså vad som anses vara … Läs mer


Företag går in för att stärka spårvägen

2016-10-21, 13:45

LUND. Ny bebyggelse som ligger mindre än 500 meter från spårvägens hållplatser ska lämna spårvägsbidrag. Det är resultat av en överenskommelse mellan ett flertal företag och Lunds kommun. Det är Wihlborgs, Castellum och Medicon Village som tillsammans med Lunds kommun … Läs mer


Pendlare vill ha flera miljoner kronor i kompensation

2016-10-20, 13:39

ÖRESUND. Förseningar, extra utgifter och lönebortfall. 565 pendlare, varav över 100 danskar, kräver nu ersättning av svenska staten för de extra kostnader som gränskontrollerna har inneburit för dem. Totalt vill Öresundsresenärerna ha 25 miljoner kronor i ersättning av staten. Det finns … Läs mer


Bostadsbyggande kan försämra miljön

2016-10-20, 13:38

SKÅNE. Byggandet av nya bostäder kan försämra miljön när material till konstruktion kan innebära att Skånes vägar fylls med lastbilar. Samtidigt kan det även leda till att byggföretagen drabbas av ökade kostnader. Fram till 2030 behöver Skåne 7.000 nya bostäder … Läs mer


Bilister trötta på köbildande vindkraftverk

2016-10-20, 13:38

DANMARK. Satsningen på vindenergi i Danmark har fått oväntade konsekvenser för landets bilister. De långsamma transporterna av vindkraftverken bidrar till köer på vägarna. Nu vill bilförare begränsa transporterna. Det är Bilejernes organisation som har tröttnat på att transporterna stoppar upp … Läs mer


Stora brister i äldrevården på Bornholm

2016-10-20, 13:37

BORNHOLM. Det råder stora brister i vården av äldre på Bornholm. Det uppger Arbejdstilsynet, det danska arbetsmiljöverket, i en tillsynsrapport. En allt mer pressad personal uppges vara orsaken. Fler komplexa och tidskrävande uppgifter hos personalen tros vara orsaken till det … Läs mer


Bornholm storsatsar på träflis

2016-10-19, 13:09

BORNHOLM. Det blir inga vindkraftverk på ön, men Bornholms Energi og Forsyning storsatsar nu på biomassa som i högre utsträckning ska värma Bornholm. Och Sverige ska stå för en del av flisen. Men även träden på Bornholm fälls nu i … Läs mer


Ambulans för socialt utsatta gör succé

2016-10-19, 13:08

KÖPENHAMN. Sociolancen kommer till utryckning för socialt utsatta medborgare i akut behov av hjälp. Sedan den började rulla i slutet av förra året har akutbilen gjort succé i den danska huvudstaden. Bilen kommer hjälper socialt utsatta medborgare. Som hemlösa med … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce