logotype

1.500 spelnördar väntas till jubilerande konferens

2013-05-14, 14:01

MALMÖ. När den tionde upplagan av spelkonferensen Nordic Game slår upp dörrarna nästa vecka är det med ett namnkunnigare startfält än någonsin – och med Sony och ARM som nya sponsorer. Runt 1.500 utvecklare och spelnördar väntas belägra Malmö.

Förra årets upplaga av Nordic Game

Huvudtalare på årets Nordic Game är Tim Schafer, amerikansk speldesigner med hjältestatus i spelvärlden.

– Det finns ikoner och legender, och han är en av dem. Han är banbrytande och har förändrat hela spelindustrin. Han är dessutom en karismatisk talare som kan berätta om det så folk förstår, säger Robert Johnson, utvecklings- och marknadschef på Nordic Game, som också är stolt över att få Sony och processortillverkaren ARM som nya partners.

– Det är intressant att mobilsidan börjat intressera sig för oss och att vi i Malmö kan locka stora globala aktörer, säger Robert Johnson.

En annan partner är Blackberry och enligt Johnson har mobiltillverkarna börjat mobilisera sig mot Iphone, samtidigt som spelindustrin börjat rikta sig mer mot spel i telefonerna.

– Mobila spel är uppe i sådana nivåer att man måste ha med det i bagaget när man utvecklar.

Hur står sig den svenska spelbranschen på den globala marknaden?

– Finnarna har fått ett försprång på den mobila marknaden. Skandinavien går bättre och bättre och fokus har flyttats från USA sedan det gratisspelandet oline ökat, säger Robert Johnson.

Förutom drygt 70 internationella och svenska talare deltar 25-30 utställare, bland annat Nintendo och Playstation som förväntas bjuda på nyheter. Konferensen arrangeras i Slagthuset under tre dagar.

Jennie Lorentsson/NFÖSenaste nyheterna:

Infrastrukturminister öppnar för offentlig-privat samverkan

2015-02-27, 12:02

MALMÖ. Infrastrukturminister Anna Johansson(S) besökte Malmö på fredagen och deltog i en debatt med lokala näringslivsrepresentanter om så kallad offentlig-privat samverkan. Flera länder, däribland Storbritannien och grannlandet Danmark, tillämpar modellen flitigt medan Sverige endast har ett exempel, Arlandabanan. – Det … Läs mer


Kommuner går ihop för höghastighetsbana

2015-02-27, 11:45

SKÅNE. Malmö stad, Lunds kommun, Jönköpings kommun, Hässleholms kommun och Köpenhamns kommun har ingått ett gränsöverskridande samarbete för att samverka kring frågor runt utbyggnaden av nya stambanor för höghastighetståg. Den önskvärda sträckan går från Jönköping via Hässleholm och Lund till … Läs mer


Experter söker svar för kollektivtrafikens finansiering

2015-02-27, 11:41

MALMÖ. Nästa vecka samlas internationella experter på kollektivtrafik i Malmö för att diskutera hur kollektivtrafiken ska finansieras i framtiden. Biljettintäkterna från resenärerna täcker nämligen sällan mer än hälften av totala kostnaden. Det är Malmö Börshus som under två dagar hyser … Läs mer


Apples danska satsning kan sponsras av offentliga stödmedel

2015-02-27, 11:31

DANMARK. Amerikanska IT-bolaget Apple satsar sex miljarder danska kronor i ett nytt datacenter i Viborg på Jylland. Men även offentliga stödmedel i miljonklassen kan komma att pumpas in i projektet, skriver affärstidningen Børsen. Planen är att överskottsvärmen från den gigantiska … Läs mer


Malmö Aviation in i Fly Green Fund

2015-02-27, 11:25

MALMÖ. Flygbolaget Malmö Aviation och andra koncernbolag inom Braathens Aviation ansluter sig som första kommersiella flygbolag till Fly Green Fund. Målsättningen för fonden är att skapa förutsättningar för produktion av biobränsle i Sverige och att minst 20 procent av flygbränslet … Läs mer


Malmö får ny seriemässa

2015-02-27, 11:25

MALMÖ. I höst öppnar serie- och spelmässan Comic Con i Malmö för första gången. Motsvarande mässa i Stockholm ifjol lockade 30.000 besökare. Bakom arrangemanget står MCM Comic Con Gamex. Tanken är att skapa en ny mötesplats för fantaster inom spel-, … Läs mer


Trögt för danska underleverantörer till ESS

2015-02-26, 13:55

DANMARK/SVERIGE. Trots att Danmark betalar en åttondel av ESS har de danska underleverantörerna fått svårt att få kontrakt på miljardbygget. Det danska Big Science Sekretariatet pekar på såväl formella hinder som ren motvilja mot danska aktörer. Totalt står 500 miljoner … Läs mer


311 miljoner i vinst för nya sparbanken

2015-02-26, 13:54

SKÅNE. Sparbanken Skåne redovisar en vinst på 311 miljoner kronor under bankens första verksamhetsår. Affärsvolymen steg samtidigt med tre procent till 174 miljarder kronor, framförallt efter ett ökat fondsparande. För den betydligt mindre konkurrenten Sparbanken Syd var 2014 kärvare. Sparbanken … Läs mer


Gräddfil ska snabba upp Köpenhamnsbussar

2015-02-26, 13:54

KÖPENHAMN. Med nya bussar, hållplatser och speciella bussfiler vill Movia korka upp rusningstrafiken i Köpenhamn. Trafikbolaget räknar med att kunna snabba upp bussarna på den populära linjen 5A med uppåt 17 procent. Med 24 miljoner passagerare om året är rutten … Läs mer


Michelinstjärnor till Malmö och Århus

2015-02-26, 13:53

DANMARK/SVERIGE. I år har den världsberömda restaurangguiden Guide Michelin för första gången testat restauranger i Malmö och danska Århus. Utdelningen av stjärnor lät inte vänta på sig. Tre restauranger i Malmö kammade hem Michelstjärnor i guiden: Vollmers, Bloom in the … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce