logotype

1.500 spelnördar väntas till jubilerande konferens

2013-05-14, 14:01

MALMÖ. När den tionde upplagan av spelkonferensen Nordic Game slår upp dörrarna nästa vecka är det med ett namnkunnigare startfält än någonsin – och med Sony och ARM som nya sponsorer. Runt 1.500 utvecklare och spelnördar väntas belägra Malmö.

Förra årets upplaga av Nordic Game

Huvudtalare på årets Nordic Game är Tim Schafer, amerikansk speldesigner med hjältestatus i spelvärlden.

– Det finns ikoner och legender, och han är en av dem. Han är banbrytande och har förändrat hela spelindustrin. Han är dessutom en karismatisk talare som kan berätta om det så folk förstår, säger Robert Johnson, utvecklings- och marknadschef på Nordic Game, som också är stolt över att få Sony och processortillverkaren ARM som nya partners.

– Det är intressant att mobilsidan börjat intressera sig för oss och att vi i Malmö kan locka stora globala aktörer, säger Robert Johnson.

En annan partner är Blackberry och enligt Johnson har mobiltillverkarna börjat mobilisera sig mot Iphone, samtidigt som spelindustrin börjat rikta sig mer mot spel i telefonerna.

– Mobila spel är uppe i sådana nivåer att man måste ha med det i bagaget när man utvecklar.

Hur står sig den svenska spelbranschen på den globala marknaden?

– Finnarna har fått ett försprång på den mobila marknaden. Skandinavien går bättre och bättre och fokus har flyttats från USA sedan det gratisspelandet oline ökat, säger Robert Johnson.

Förutom drygt 70 internationella och svenska talare deltar 25-30 utställare, bland annat Nintendo och Playstation som förväntas bjuda på nyheter. Konferensen arrangeras i Slagthuset under tre dagar.

Jennie Lorentsson/NFÖSenaste nyheterna:

Fortsatta regnproblem i Malmö

2014-09-01, 14:00

MALMÖ. I och runt Malmö ligger vattenmassor fortfarande kvar efter helgens skyfall. Avspärrade vägar försvårar framkomligheten och förstörda bilar och fuktskadade källare gör att telefonerna hos försäkringsbolagen går varma. – Det här är den allvarligaste översvämningen i Malmöområdet vi har … Läs mer


Även Köpenhamn drabbat hårt

2014-09-01, 13:59

KÖPENHAMN. Liksom Malmö drabbades Köpenhamn hårt av lördagens och söndagens regnoväder. Speciellt norr om huvudstaden påverkades vägtrafiken. Pendlarna som skulle in till Köpenhamn på måndagsmorgonen fick stålsätta sig med stort tålamod, bland annat efter att Helsingørsmotorvägen stängts av mellan Tuborgvej … Läs mer


Hyllieprojekt sålt till Helsingborgsföretag

2014-09-01, 13:58

HYLLIE. Midroc Property Development säljer det påbörjade kontorsprojektet Hermod i Hyllie till Excecutive Property Svenska AB. Hermod ligger 150 meter från Citytunneln och kommer bestå av 6.300 uthyrningsbara kvadratmeter, varav mer än hälften redan är uthyrda. Enligt ett pressmeddelande hyr … Läs mer


Alfa Laval flyttar dansk produktion

2014-09-01, 13:56

ÅLBORG. Svenska industrikoncernen Alfa Laval flyttar delar av sin produktion av oljebrännare och värmeväxlare från jylländska Ålborg till Kina. 90 anställda i Ålborg påverkas av utlokaliseringen. Alfa Laval anger främst närheten till kunderna som skäl till att flytta produktionen till … Läs mer


Dansk BNP backar i ny mätning – regeringens prognos i fara

2014-08-29, 11:19

DANMARK. Många tvetydiga signaler kommer just nu från dansk ekonomi. Ny BNP-statistik visar att tillväxten backade under årets andra kvartal, vilket är en regelrätt torpedering av regeringens senaste mer positiva prognos. Experter menar nu att politikerna måste omvärdera sin alltför … Läs mer


Kraftsamling om bredband

2014-08-29, 11:12

SKÅNE. Bredband i världsklass till alla skåningar. Det är visionen för Skånskt Bredbandsforum som idag har sitt första möte. Förhoppningen är att få till fjorton stadsnät med totalt över 2.300 kilometer kabel. Tanken är att bredbandsuppkopplingarna ska baseras på en … Läs mer


Lidl storsatsar i Danmark

2014-08-29, 11:11

DANMARK. Tyska lågpriskedjan Lidl vill expandera i Danmark. 50 nya butiker ska öppnas, berättar vd Finn Tang i en intervju med Berlingske Business. Idag har Lidl 94 butiker i Danmark, men ett nytt lager i Køge utvidgar kapaciteten till totalt … Läs mer


Arla överraskat av fallande pris

2014-08-29, 11:10

DANMARK. En störtdykning för mjölkpriserna pressar danska mejerijätten Arla. Flera års oavbruten framgång är nu slut, skriver affärstidningen Børsen. Arla sänker än en gång ersättningen till sina ägare – drygt 10.000 mjölkbönder i Danmark, Sverige och på andra håll i … Läs mer


Ystad och Åhus i hamnsamarbete

2014-08-28, 11:13

SKÅNE. Infrastrukturen på Österlen hänger inte med den ökande trafiken till och från Ystad hamn. Det menar hamnledningen, som nu slagit sina påsa ihop med Åhus hamnbolag för att få bättre tryck bakom kraven på en utbyggnad av väg E65. … Läs mer


Dansk filmbransch vill mjölka teleoperatörerna på miljoner

2014-08-28, 11:12

DANMARK. De danska telefon- och internetoperatörerna tjänar multum på att danskar laddar ner film via lagliga och olagliga kanaler. Därför borde de också tvingas betala tillbaka, menar branschorganisationen Producentforeningen. Enligt förslaget skulle teleoperatörerna tvingas lägga sammanlagt 62,5 miljoner danska kronor … Läs mer