logotype

1.500 spelnördar väntas till jubilerande konferens

2013-05-14, 14:01

MALMÖ. När den tionde upplagan av spelkonferensen Nordic Game slår upp dörrarna nästa vecka är det med ett namnkunnigare startfält än någonsin – och med Sony och ARM som nya sponsorer. Runt 1.500 utvecklare och spelnördar väntas belägra Malmö.

Förra årets upplaga av Nordic Game

Huvudtalare på årets Nordic Game är Tim Schafer, amerikansk speldesigner med hjältestatus i spelvärlden.

– Det finns ikoner och legender, och han är en av dem. Han är banbrytande och har förändrat hela spelindustrin. Han är dessutom en karismatisk talare som kan berätta om det så folk förstår, säger Robert Johnson, utvecklings- och marknadschef på Nordic Game, som också är stolt över att få Sony och processortillverkaren ARM som nya partners.

– Det är intressant att mobilsidan börjat intressera sig för oss och att vi i Malmö kan locka stora globala aktörer, säger Robert Johnson.

En annan partner är Blackberry och enligt Johnson har mobiltillverkarna börjat mobilisera sig mot Iphone, samtidigt som spelindustrin börjat rikta sig mer mot spel i telefonerna.

– Mobila spel är uppe i sådana nivåer att man måste ha med det i bagaget när man utvecklar.

Hur står sig den svenska spelbranschen på den globala marknaden?

– Finnarna har fått ett försprång på den mobila marknaden. Skandinavien går bättre och bättre och fokus har flyttats från USA sedan det gratisspelandet oline ökat, säger Robert Johnson.

Förutom drygt 70 internationella och svenska talare deltar 25-30 utställare, bland annat Nintendo och Playstation som förväntas bjuda på nyheter. Konferensen arrangeras i Slagthuset under tre dagar.

Jennie Lorentsson/NFÖSenaste nyheterna:

OECD skruvar ner BNP-prognos

2014-11-25, 14:41

DANMARK. Nästa år blir klart magrare för den danska tillväxten än vad regeringen beräknat. Den beska prognosen levererade samarbetsorgansationen OECD i dag. I den nya prognosen räknar OECD med en BNP-tillväxt på 1,4 procent nästa år, mot 1,8 procent i … Läs mer


Danska skulder oroar inte Moody’s

2014-11-25, 14:41

DANMARK. Trots en hög skuldsättning vidhåller kreditvärderingsinstitutet Moody’s sitt toppbetyg för Danmark. Med Aaa som betyg är Danmark ännu bland de högst rankade ekonomierna i världen när det kommer till trovärdighet, skriver Berlingske Business. Övriga länder med högsta kreditbetyget är … Läs mer


Koenigsegg stannar i Ängelholm

2014-11-25, 14:40

SKÅNE. Sportbilstillverkaren som satt Ängelholm på kartan stannar kvar i sin födelsestad, efter att företaget fått klarttecken för en utbyggnad. Landskrona gnuggade händerna när Koeniggsegg visade intresse för att flytta dit sin sportbilsfabrik från Ängelholm. Förhandlingar inleddes och det uppstod … Läs mer


DMI varnar för tjock dimma

2014-11-25, 14:39

SJÄLLAND. Tjock dimma kommer göra de själländska vägarna osäkra det närmaste dygnet. Under natten och morgonen beräknas sikten sjunka till under 100 meter. I stort sett hela Själland samt Fyn, Lolland-Falster och stora delar av Jylland beräknas bli insvept i … Läs mer


400 sparkas från danska posten

2014-11-24, 15:23

DANMARK. Dansk-svenska Post Nord ska spara 400 miljoner danska kronor. I Danmark betyder det att flera hundra anställda blir av med jobbet. Bakom nedskärningen av ungefär 400 tjänster i Danmark ligger en ständigt fallande mängd skickade brev. Fackorganisationen HK Post … Läs mer


Dansk läkemedelstillverkare sparkar svensk vd

2014-11-24, 15:23

DANMARK. Skåningen Ulf Wiinberg tvingas bort från vd-posten i danska läkemedelsbolaget Lundbeck sedan han brutit mot bolagets etiska regler. Men helt lottlös går Wiinberg inte – avgångsvederlaget är på 18 miljoner danska kronor. Styrelsens beslut att avskeda Ulf Wiinberg med … Läs mer


Robbie Williams och Cardigans dragplåster på ny musikfestival

2014-11-24, 15:22

FYN. Amerikanska pop-ikonen Robin Williams blir ett av huvudnumren på Tinderbox, som anordnas för första gången i sommar. Odense kommun satsar 23,5 miljoner danska kronor under tio år på den nya festivalen. Totalt ska runt 50 artister uppträda under fyra … Läs mer


Ny hovmarskalk bereder väg för generationsskifte på tronen

2014-11-24, 15:21

DANMARK. Michael Ehrenreich, journalist och utrikespolitisk kännare, blir ny marskalk för dansk hovet. Historikern Lars Hovbakke Sørensen ser utnämningen som en förberedelse på generationsskifte i danska kungahuset. − Det sker på en tidspunkt där vi kommer få se en gradvis … Läs mer


Stopp för kompetensjakt över sundet

2014-11-21, 15:12

SKÅNE/SJÄLLAND. Det nya projektet Talent Attraction Denmark var tänkt att attrahera världens nyckelkompetens inom life science till både Själland och Skåne. Men redan innan projektet dragit igång står det klart att det sundsövergripande element går om intet. Orsaken är att … Läs mer


Flera prestigeprojekt inom film till Köpenhamn

2014-11-21, 15:11

DANMARK. Copenhagen Film Fund inrättades 2013 för att locka internationella talanger inom filmindustrin till regionen. Nu har projektet kommit halvvägs genom sin första finansieringsperiod. Berlingske Tidende rapporterar att det så här långt varit succé. Flera stora prestigeprojekt har lockats till Köpenhamn. … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce