logotype

1.500 spelnördar väntas till jubilerande konferens

2013-05-14, 14:01

MALMÖ. När den tionde upplagan av spelkonferensen Nordic Game slår upp dörrarna nästa vecka är det med ett namnkunnigare startfält än någonsin – och med Sony och ARM som nya sponsorer. Runt 1.500 utvecklare och spelnördar väntas belägra Malmö.

Förra årets upplaga av Nordic Game

Huvudtalare på årets Nordic Game är Tim Schafer, amerikansk speldesigner med hjältestatus i spelvärlden.

– Det finns ikoner och legender, och han är en av dem. Han är banbrytande och har förändrat hela spelindustrin. Han är dessutom en karismatisk talare som kan berätta om det så folk förstår, säger Robert Johnson, utvecklings- och marknadschef på Nordic Game, som också är stolt över att få Sony och processortillverkaren ARM som nya partners.

– Det är intressant att mobilsidan börjat intressera sig för oss och att vi i Malmö kan locka stora globala aktörer, säger Robert Johnson.

En annan partner är Blackberry och enligt Johnson har mobiltillverkarna börjat mobilisera sig mot Iphone, samtidigt som spelindustrin börjat rikta sig mer mot spel i telefonerna.

– Mobila spel är uppe i sådana nivåer att man måste ha med det i bagaget när man utvecklar.

Hur står sig den svenska spelbranschen på den globala marknaden?

– Finnarna har fått ett försprång på den mobila marknaden. Skandinavien går bättre och bättre och fokus har flyttats från USA sedan det gratisspelandet oline ökat, säger Robert Johnson.

Förutom drygt 70 internationella och svenska talare deltar 25-30 utställare, bland annat Nintendo och Playstation som förväntas bjuda på nyheter. Konferensen arrangeras i Slagthuset under tre dagar.

Jennie Lorentsson/NFÖSenaste nyheterna:

Region Skåne slåss för tågen förbi Kastrup

2014-10-24, 10:17

ÖRESUND. Politikerna i regionala tillväxtnämnden i Skåne går nu upp till kamp för järnvägen vid Köpenhamns flygplats Kastrup. Enligt nämnden planeras avsevärda försämringar för skåningarna. Regionala tillväxtnämnden gick på fredagsmorgonen ut med ett pressmeddelande där man varnar för ”en katastrof … Läs mer


Läkarbuss ska få bukt med danskarnas hälsoproblem

2014-10-24, 10:16

DANMARK. Det är stor skillnad på hur danskarna mår. Till syvende och sist blir det en skillnad i livslängd på nästan sex år, beroende på var i Danmark man bor. För att få bukt med detta problem har Dansk Center … Läs mer


Nya DSB-chefen möts av jubel och förhoppningar

2014-10-24, 10:15

DANMARK. Nya chefen för problemdrabbade DSB, Flemming Jensen, möts med jubel och applåder. Hans uppdrag blir nu att inpränta den nya strategin om ”ett friskt DSB”. Som Nytt från Öresund berättade igår handplockar danska statens tågbolag DSB  koncerndirektör Flemming Jensen … Läs mer


Buhres stänger restaurang i Kivik

2014-10-24, 10:11

KIVIK. Buhres restaurang Kajplats i Kivik som drivs av ägarna bakom Buhres Fisk kommer inte att öppna igen efter denna säsong. Däremot kommer andra verksamheter inom företaget att fortsätta som vanligt. Det har nu gått fem år sedan branden hos … Läs mer


Naturproduktmässa i Malmö drar internationell publik

2014-10-24, 09:47

MALMÖ. På söndag samlas mer än 300 utställare i Malmö för detaljhandelsmässan Natural Products Scandinavia. Majoriteten av besökarna kommer från Norden och staterna runt Östersjön, men ungefär en tredjedel flyger in från resten av världen. Arrangemanget hålls på MalmöMässan i … Läs mer


Vattenpark för extremsport föreslås i Köpenhamn

2014-10-23, 14:29

KÖPENHAMN. Nordhamnen i Köpenhamn exploateras just nu med nya bostads- och kontorshus. Ett nytt förslag handlar om en anläggning för vattenbaserad extremsport som forsränning i hamnbassängen. Det är Dansk Surf & Rafting Forbund och den lokala idrottsföreningen Copenhagen Watersports som … Läs mer


Kustbevakningen drar tillbaka varsel efter budgetbesked

2014-10-23, 14:20

SKÅNE. Kustbevakningen tillhör vinnarna i dagens budgetbesked från regeringen. 56 miljoner kronor extra i höst, 20 miljoner nästa år och från år 2016 en permanent utökning av budgeten med 67 miljoner. Det innebär att myndigheten kan dra tillbaka det varsel … Läs mer


Ny lokal räddar utställning med Dan Park

2014-10-23, 14:16

KÖPENHAMN. Efter många turer ställs den fängelsedömde svenske konstnären Dan Parks verk ställs ut i Köpenhamn i dag. Detta efter att en politiker från Dansk Folkeparti kommit till undsättning. Utställningen som tidigare skulle hållits på ett privat galleri i centrala … Läs mer


DSB hämtar ny chef från SAS

2014-10-23, 14:15

DANMARK. DSB hämtar ny toppchef från SAS ledningsgrupp då Flemming Jensen blir vd för den statliga tågjätten. Flemming Jensen är i dag koncerndirektör och operativ chef för SAS under koncernchefen Rickard Gustafson. Han började på SAS som pilot 1989 och … Läs mer


Danskt läkemedelsbolag går vidare med Ebola-vaccin

2014-10-22, 13:52

Det danska medicinföretaget Bavarian Nordic ska vara med att utveckla ett nytt vaccin mot sjukdomen Ebola. I djurförsök gav en kombination av Bavarian Nordics och läkemedelsbolaget Janssens vaccin ett hundraprocentigt skydd mot Ebola. Nu har de skrivit på ett samarbetsavtal, … Läs mer