logotype

1.500 spelnördar väntas till jubilerande konferens

2013-05-14, 14:01

MALMÖ. När den tionde upplagan av spelkonferensen Nordic Game slår upp dörrarna nästa vecka är det med ett namnkunnigare startfält än någonsin – och med Sony och ARM som nya sponsorer. Runt 1.500 utvecklare och spelnördar väntas belägra Malmö.

Förra årets upplaga av Nordic Game

Huvudtalare på årets Nordic Game är Tim Schafer, amerikansk speldesigner med hjältestatus i spelvärlden.

– Det finns ikoner och legender, och han är en av dem. Han är banbrytande och har förändrat hela spelindustrin. Han är dessutom en karismatisk talare som kan berätta om det så folk förstår, säger Robert Johnson, utvecklings- och marknadschef på Nordic Game, som också är stolt över att få Sony och processortillverkaren ARM som nya partners.

– Det är intressant att mobilsidan börjat intressera sig för oss och att vi i Malmö kan locka stora globala aktörer, säger Robert Johnson.

En annan partner är Blackberry och enligt Johnson har mobiltillverkarna börjat mobilisera sig mot Iphone, samtidigt som spelindustrin börjat rikta sig mer mot spel i telefonerna.

– Mobila spel är uppe i sådana nivåer att man måste ha med det i bagaget när man utvecklar.

Hur står sig den svenska spelbranschen på den globala marknaden?

– Finnarna har fått ett försprång på den mobila marknaden. Skandinavien går bättre och bättre och fokus har flyttats från USA sedan det gratisspelandet oline ökat, säger Robert Johnson.

Förutom drygt 70 internationella och svenska talare deltar 25-30 utställare, bland annat Nintendo och Playstation som förväntas bjuda på nyheter. Konferensen arrangeras i Slagthuset under tre dagar.

Jennie Lorentsson/NFÖSenaste nyheterna:

Metroborrar bröt igenom vid Hovedbanegården i Köpenhamn

2015-01-29, 11:31

KÖPENHAMN. Två av metroborrarna i Köpenhamn bröt idag igenom och är framme vid centralstationen Hovedbanegården. I och med genombrottet är en tredjedel av bygget klart. Hovedbanegården kommer bli en av Köpenhamns allra viktigaste och mest trafikerade stationer när Cityringen är … Läs mer


Ryanair flyger till Stockholm

2015-01-29, 11:23

KÖPENHAMN. Lågprisbolaget Ryanair satsar stort och öppnar nya avgångar från Københavns Lufthavn till en rad olika europeiska destinationer. Ryanair hoppas att satsningen ska ge 1.700 jobb i Köpenhamnsområdet och beröra 1,7 miljoner passagerare per år. De destinationer som hittills varit … Läs mer


Malmöföretag säljs till Danmark

2015-01-29, 11:21

MALMÖ/KÖPENHAMN. Malmöbaserade logistikföretaget DSVM Group säljs till ett antal danska investerare, däribland finansinstitutionerna PKA, FIH, Maj Invest och LD. Tidigare ägare var kapitalfonden Triton. Enligt tidningen Berlingske Tidende omsätter DSVM cirka 3,6 miljarder danska kronor årligen. Huvudkontoret ligger i Malmö … Läs mer


Malmö går till botten med bärgning

2015-01-29, 11:21

ÖRESUND. Nytt från Öresund har tidigare berättat om fiskebåten Sundland i Öresund som flera år stod på grund vid Öresundsbron. Båten bärgades till slut av Svensk Sjöentrepenad efter en upphandling med Malmö Stad. Nu står det klart att ägaren krävs … Läs mer


Fler barn flyr till Danmark

2015-01-28, 11:26

DANMARK. Under 2014 kom 838 ensamkommande barn och unga under 18 år till Danmark. Antalet är rekordhögt och trenden verkar hålla i sig i år enligt en preliminär undersökning dr.dk publicerat. Undersökningen visar även att var femte av de ensamkommande … Läs mer


Experter sågar Fehmarn-prognos

2015-01-28, 11:25

DANMARK. Trafikprognosen för den nya Fehmarn Bält-förbindelesen är alldeles för tvärsäker, säger tyska ekonomer som granskat den. Nu kräver de en oberoende analys av EU-kommisionen. Kriget om trafiken över Fehmarn Bält fortsätter. Den senaste, tyska kritiken kommer lagom till att … Läs mer


Export räddar dansk modeindustri

2015-01-28, 11:25

DANMARK. En rekordstor försäljning på 25 miljarder danska kronor till utlandet är vad som håller den danska modeindustrin på fötter. Exporten av danskt mode ser ut att slå rekord, de första siffrorna för 2014 pekar på en omsättning på nära … Läs mer


Apple ger 3D-perspektiv på Helsingborg

2015-01-28, 11:24

HELSINGBORG. Apple Maps Flyover har lagt till tolv nya städer som går flyga över i 3D. Bland dem finns Helsingborg, skriver macnn.com. Med Apple Maps Flyover kan man genom satellitbilder i 3D flyga över ett antal städer jorden runt, bland … Läs mer


Lund uppdaterar kulturstöd

2015-01-27, 13:03

Det var senast på 90-talet som bidragsformerna för föreningar och projekt i Lund sågs över. Den här gången får alla tycka till. Mellan 26 januari och 26 mars är inkorgen på Lunds kommun öppen för förslag. Utredningen är en av … Läs mer


Danska föräldrar räds megafritids

2015-01-27, 12:53

KÖPENHAMN. Köpenhamns politiker undersöker möjligheten att slå ihop många små fritidshem till få stora, med över 500 barn. I nuläget finns det åtta fritidserbjudande med cirka 250 platser eller mer i Köpenhamn. I framtiden vill kommunen kunna erbjuda 34 lokaler … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce