logotype

1.500 spelnördar väntas till jubilerande konferens

2013-05-14, 14:01

MALMÖ. När den tionde upplagan av spelkonferensen Nordic Game slår upp dörrarna nästa vecka är det med ett namnkunnigare startfält än någonsin – och med Sony och ARM som nya sponsorer. Runt 1.500 utvecklare och spelnördar väntas belägra Malmö.

Förra årets upplaga av Nordic Game

Huvudtalare på årets Nordic Game är Tim Schafer, amerikansk speldesigner med hjältestatus i spelvärlden.

– Det finns ikoner och legender, och han är en av dem. Han är banbrytande och har förändrat hela spelindustrin. Han är dessutom en karismatisk talare som kan berätta om det så folk förstår, säger Robert Johnson, utvecklings- och marknadschef på Nordic Game, som också är stolt över att få Sony och processortillverkaren ARM som nya partners.

– Det är intressant att mobilsidan börjat intressera sig för oss och att vi i Malmö kan locka stora globala aktörer, säger Robert Johnson.

En annan partner är Blackberry och enligt Johnson har mobiltillverkarna börjat mobilisera sig mot Iphone, samtidigt som spelindustrin börjat rikta sig mer mot spel i telefonerna.

– Mobila spel är uppe i sådana nivåer att man måste ha med det i bagaget när man utvecklar.

Hur står sig den svenska spelbranschen på den globala marknaden?

– Finnarna har fått ett försprång på den mobila marknaden. Skandinavien går bättre och bättre och fokus har flyttats från USA sedan det gratisspelandet oline ökat, säger Robert Johnson.

Förutom drygt 70 internationella och svenska talare deltar 25-30 utställare, bland annat Nintendo och Playstation som förväntas bjuda på nyheter. Konferensen arrangeras i Slagthuset under tre dagar.

Jennie Lorentsson/NFÖSenaste nyheterna:

Köpenhamnsdeklaration om nordeuropeiskt samarbete

2014-10-01, 13:52

DANMARK/SVERIGE/TYSKLAND. I går startade infrastrukturkonferensen Fehmarnbelt Days i Köpenhamn. Genom möten och seminarier ska integrationen i den framväxande regionen Öresund och norra Tyskland stärkas. De politiska företrädarna har nu lanserat en deklaration för att visa sitt engagemang. Skånska regionstyrelsens ordförande … Läs mer


Danmark tar över ordförandeskapet i String

2014-10-01, 13:51

KÖPENHAMN. Nu övertar Köpenhamns kommun ordförandeskapet i String, den politiska samarbetsplattform som ska främja integrationen i den nya Fehmarnregionen. 2016 är det Skånes tur, och regionstyrelsens avgående ordförande Pia Kinhult (M) hoppas att engagemanget inom Region Skåne kommer att finnas … Läs mer


Danska stridsflygen lyfter imorgon

2014-10-01, 13:50

DANMARK. De sju F16-plan som danska staten bidrar med till kampen mot Isis i norra Irak lyfter imorgon. Ett riskfyllt uppdrag väntar piloterna. Det är DR.dk som rapporterar att jaktplanen flyger ner mot Irak redan imorgon, torsdag. – Fyra av … Läs mer


Fogh startar egen konsultfirma

2014-10-01, 13:49

DANMARK. Danmarks tidigare statsminister tillika före detta generalsekreterare för Nato, Anders Fogh Rasmussen, blir konsult. Enligt Berlingske startar han sitt eget företag Rasmussen Global. Fogh lämnade formellt uppdraget för Nato den siste september och nu står det klart att han … Läs mer


Midroc säljer av MalmöMässan

2014-09-30, 11:35

HYLLIE. Midroc säljer sin 21.000 kvadratmeter stora mässanläggning MalmöMässan ute i Hyllie. Köpare är Kungsleden. Affären är ett led i Kungsledens strategi att förvärva fastigheter i tillväxtregioner och storstäder. I affären ingår också ett intilliggande planerat parkeringshus, för 362 bilar, … Läs mer


Nestlé laddar om på nytt huvudkontor i Danmark

2014-09-30, 11:33

ØRESTAD. Livsmedelsgiganten Nestlé har nyligen invigt sitt nya huvudkontor i Örestad och laddar för en stark tillväxt på den nordiska marknaden. Nestlés nya nordiska huvudkontor vid Fields i Örestad har kostat 13 miljoner kronor att bygga och ska nu bli … Läs mer


Skanska satsar i Norra hamnen

2014-09-30, 11:30

MALMÖ. Skanska har i dag skrivit under ett markreservationsavtal som omfattar 35.000 kvadratmeter industrimark i den södra delen av Norra hamnen i Malmö. Skanska planerar att bygga ett 15.000–20.000 stort ”kubiklager” i hamnen, ett koncept som bolaget själva utvecklat. Kubiklagret … Läs mer


Kävlinge prisas som Årets Företagarkommun 2014

2014-09-30, 11:29

KÄVLINGE. Företagen i Kävlinge har högsta tillväxten i Sverige, enligt en undersökning från UC och Företagarna. I snitt har Kävlinges företag ökat sin omsättning med sex procent under 2013, och vinsterna ökade med 26 procent. Bergs kommun i Jämtland kom … Läs mer


Kollapsad bro orsakar förseningar

2014-09-29, 15:09

SJÄLLAND. Det är ännu oklart när den del av Helsingörsmotorvägen som skadades av brokollapsen vid Nærum i lördags kommer öppna. Pendlare får räkna med extra restid när tusentals bilar måste ledas om. Omkring 80.000 bilister passerar dagligen på motorvägen vilket … Läs mer


Översvämmade hus i Malmö fortfarande obeboeliga

2014-09-29, 15:09

MALMÖ. Många familjer i Malmö har inte kunnat flytta hem sedan översvämningarna i slutet av augusti. Enligt försäkringsbolagen bor fler än 40 familjer temporärt i hyreslägenheter runt om i staden. Det skriver Skånskan.se. Skyfallet ledde till skador på minst 5.000 … Läs mer