logotype

1.500 spelnördar väntas till jubilerande konferens

2013-05-14, 14:01

MALMÖ. När den tionde upplagan av spelkonferensen Nordic Game slår upp dörrarna nästa vecka är det med ett namnkunnigare startfält än någonsin – och med Sony och ARM som nya sponsorer. Runt 1.500 utvecklare och spelnördar väntas belägra Malmö.

Förra årets upplaga av Nordic Game

Huvudtalare på årets Nordic Game är Tim Schafer, amerikansk speldesigner med hjältestatus i spelvärlden.

– Det finns ikoner och legender, och han är en av dem. Han är banbrytande och har förändrat hela spelindustrin. Han är dessutom en karismatisk talare som kan berätta om det så folk förstår, säger Robert Johnson, utvecklings- och marknadschef på Nordic Game, som också är stolt över att få Sony och processortillverkaren ARM som nya partners.

– Det är intressant att mobilsidan börjat intressera sig för oss och att vi i Malmö kan locka stora globala aktörer, säger Robert Johnson.

En annan partner är Blackberry och enligt Johnson har mobiltillverkarna börjat mobilisera sig mot Iphone, samtidigt som spelindustrin börjat rikta sig mer mot spel i telefonerna.

– Mobila spel är uppe i sådana nivåer att man måste ha med det i bagaget när man utvecklar.

Hur står sig den svenska spelbranschen på den globala marknaden?

– Finnarna har fått ett försprång på den mobila marknaden. Skandinavien går bättre och bättre och fokus har flyttats från USA sedan det gratisspelandet oline ökat, säger Robert Johnson.

Förutom drygt 70 internationella och svenska talare deltar 25-30 utställare, bland annat Nintendo och Playstation som förväntas bjuda på nyheter. Konferensen arrangeras i Slagthuset under tre dagar.

Jennie Lorentsson/NFÖSenaste nyheterna:

Långdragen valvaka väntar i natt

2015-06-18, 09:48

DANMARK. De sista opinionsmätningarna innan valet visar i princip på dött lopp mellan de blåa blocken. Därmed ser valvakan ut att bli en riktig rysare som kan pågå fram till småtimmarna. I Megafons undersökning för TV2 svarade 50,9 procent av … Läs mer


67.000 fler gör upp om makten

2015-06-18, 09:48

DANMARK. 4.146.602 stycken danskar har rätt att gå och rösta i dag. Det är 1,6 procent fler än vid förra valet. Totalt har väljarbasen ökat med 67.000 personer sedan förra folketingsvalet 2011, skriver dr.dk. Valdeltagandet de senaste gångerna har legat … Läs mer


Köpenhamn bygger billiga ungdomslyor

2015-06-18, 09:45

KÖPENHAMN. Du får bara runt 25 kvadratmeter att röra dig på, men hyran blir under 3.200 danska kronor i månaden. I samabete med Köpenhamns kommun är allmännyttiga fastighetsbolaget KAB i färd med att uppföra de första 100 lägenheterna i Köpenhamn … Läs mer


Socialdemokraterne vill stoppa borrningar efter skiffergas

2015-06-17, 10:06

DANMARK. Frågan om skiffergas är så högexplosiv för väljarna på Nordjylland att folketingskandidaten Rasmus Prehn, Socialdemokraterna, gör en kovändning i frågan strax före valet. Först skulle franska Totals borrningar efter skiffergas få fortsätta, men nu ska de stoppas. Det är … Läs mer


Lego investerar en miljard i hållbarhetsarbetet

2015-06-17, 10:05

DANMARK. Legokoncernen har höga ambitioner om att hitta ett mer hållbart alternativ till det nuvarande byggmaterialet och satsar en miljard på materialforskning. Börsen skriver i dag att Lego-koncernen satsar en miljard danska kronor på att bygga upp ett ”Lego Sustainable … Läs mer


Danska bönder vill ha cannabiskommission

2015-06-17, 10:05

DANMARK. Den danska lantbrukarorganisationen Landbrug & Fødevarer vill tillsätta en statlig kommission med uppdrag att utreda vilken industriell potential cannabisplantan kan ha i Danmark. Landbrug & Fødevaror har sneglat på USA där cannabisodlingen är en miljardindustri, skriver dr.dk, och organisationen … Läs mer


Skolkande elefant hittad på skolgård

2015-06-17, 10:03

ÅLBORG. En cirkuselefant rymde på tisdagen från en cirkus på Jylland och avlade visit hos en skola. Nu är elefanten hemma igen. Det var en ovanlig syn som mötte eleverna på Højvagnskolen i Svenstrup, utanför Ålborg, på tisdagseftermiddagen. En förrymd … Läs mer


Axis bygger nytt huvudkontor för 1.100 anställda.

2015-06-16, 12:51

LUND. Efter att under våren ha fått Canon som ny storägare bygger teknikbolaget Axis i Lund ett nytt huvudkontor. Bygget blir nio våningar högt och ska ha plats för cirka 1.100 anställda. Beskedet kom vid ett besök från Canons koncernchef … Läs mer


Vallöften in i det sista

2015-06-16, 10:17

DANMARK. Två dagar kvar till val och förslag och löften står om spön i backen. Venstre meddelar att man vill återuppliva integrationsministeriet och Radikale vill ge gräddfil åt elbilarna. Dr.dk skriver i dag att borgerliga Venstre vill återuppbygga det integrationsministerium … Läs mer


178 miljoner till ESS och Max IV

2015-06-16, 10:16

ÖRESUND. Region Skåne och Region Hovedstaden fick på måndagen grönt ljus för sitt gemensamma projekt att växla upp och ta till vara den potential som ESS och Max IV innebär för regionen. Beslutet var väntat och innebär att projektets budget … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce