logotype

1.500 spelnördar väntas till jubilerande konferens

2013-05-14, 14:01

MALMÖ. När den tionde upplagan av spelkonferensen Nordic Game slår upp dörrarna nästa vecka är det med ett namnkunnigare startfält än någonsin – och med Sony och ARM som nya sponsorer. Runt 1.500 utvecklare och spelnördar väntas belägra Malmö.

Förra årets upplaga av Nordic Game

Huvudtalare på årets Nordic Game är Tim Schafer, amerikansk speldesigner med hjältestatus i spelvärlden.

– Det finns ikoner och legender, och han är en av dem. Han är banbrytande och har förändrat hela spelindustrin. Han är dessutom en karismatisk talare som kan berätta om det så folk förstår, säger Robert Johnson, utvecklings- och marknadschef på Nordic Game, som också är stolt över att få Sony och processortillverkaren ARM som nya partners.

– Det är intressant att mobilsidan börjat intressera sig för oss och att vi i Malmö kan locka stora globala aktörer, säger Robert Johnson.

En annan partner är Blackberry och enligt Johnson har mobiltillverkarna börjat mobilisera sig mot Iphone, samtidigt som spelindustrin börjat rikta sig mer mot spel i telefonerna.

– Mobila spel är uppe i sådana nivåer att man måste ha med det i bagaget när man utvecklar.

Hur står sig den svenska spelbranschen på den globala marknaden?

– Finnarna har fått ett försprång på den mobila marknaden. Skandinavien går bättre och bättre och fokus har flyttats från USA sedan det gratisspelandet oline ökat, säger Robert Johnson.

Förutom drygt 70 internationella och svenska talare deltar 25-30 utställare, bland annat Nintendo och Playstation som förväntas bjuda på nyheter. Konferensen arrangeras i Slagthuset under tre dagar.

Jennie Lorentsson/NFÖSenaste nyheterna:

Grönt ljus för skånsk tågsatsning

2014-04-16, 13:25

SKÅNE. Regeringen gav i dag klartecken för att bygga ut tågtrafiken mellan Malmö och Lund från två till fyra spår. Det här är beslutet som Region Skåne väntat länge på. – Det här är ett oerhört viktigt och glädjande beslut. … Läs mer


Metron spränger vid Rådhusplatsen

2014-04-16, 13:25

KÖPENHAMN. Om du går på stan i Köpenhamn i dag och hör explosioner, bli inte rädd. Det är bara metron som är på väg till Rådhusplatsen. I dag spränger sig arbetet med Köpenhamns tunnelbana fram till Rådhuspladsen, där ska man … Läs mer


Danskar röker och äter ihjäl sig

2014-04-16, 13:24

DANMARK. Det är den danska livsstilen som kostar landets befolkning livet. Det visar en genomgång av dödsorsaksregistret som DR gjort. DR:s analys visar att den vanligaste dödsorsaken i Danmark är ischemiska hjärtsjukdomar, alltså att brist på blodtillförsel till hjärtat. Detta … Läs mer


Skånska storhotell byter ägare

2014-04-16, 13:22

LUND/KRISTIANSTAD. Fastighetsbolaget Balder köper hotellen Scandic Star i Lund och Quality Hotel Grand i Kristianstad. Hotellen ingår i en större affär där Pandox säljer ut totalt 14 svenska fastigheter. Med 196 rum är Scandic Star Lunds största hotell. Grand i … Läs mer


Skånetrafiken tar till nördhjälp

2014-04-16, 13:22

SKÅNE. Kan ett 36 timmar långt programmeringsmaraton ge lösningarna för framtidens kollektivtrafik? Det hoppas Skånetrafiken som ordnar skånskt hackathon på temat. Upp till 86 deltagare får tillgång till Skånetrafikens databaser och ett och halvt dygn på sig att bygga prototyper, … Läs mer


Glad Påsk – NFÖ åter på tisdag

2014-04-16, 13:21

NFÖ-redaktionen tar några dagars ledigt för att lägga in sill och gömma påskägg. Vi återkommer 22 april med nya dagliga nyhetsbrev om Öresundsregionen. Tills dess önskar vi våra läsare Glad påsk! /NFÖ-redaktionen


Ny deadline för ESS-förhandlingar

2014-04-15, 14:24

SKÅNE. Förhandlingarna om finansieringen för ESS skulle egentligen varit färdiga i slutet av mars. Nu har regeringen förlängt mandatet för chefsförhandlaren Lars Leijonborg, rapporterar nyhetsbyrån Rapidus. Fortfarande fattas 30 procent av de 1.840 miljoner euro som ESS-bygget beräknas kosta. Regeringen … Läs mer


Citytunneln ska stormsäkras

2014-04-15, 14:14

MALMÖ. Det blir Malmö stad som leder arbetet med att stormsäkra och skydda Citytunneln från översvämningar vid oväder. Det beslutades vid ett möte om tunnelns sårbarhet. När stormen Sven slog mot Skåne i början av december steg vattnet i Malmös … Läs mer


Danskar kollar allt mindre på tv

2014-04-15, 14:14

DANMARK. Danskarna spenderar allt mindre tid framför tv:n, särskilt under sommarmånaderna. Det visar nya siffror från Danmarks Statistik. Den genomsnittlige dansken spenderar 3 timmar och 37 minuter framför den traditionella tv-apparaten, men tiden minskar för var år. Särskilt under sommarmånaderna, … Läs mer


Sen påsk ger rusch till Bornholm

2014-04-15, 14:12

BORNHOLM. Turistindustrin på Bornholm gnuggar händerna åt den sena och, vad det verkar, soliga påsken. Antalet bokade biljetter på Bornholmsfärjorna är 15 procent fler än under förra årets påsklov. För två år sedan föll det snö på Bornholm under påsken. … Läs mer