logotype

1.500 spelnördar väntas till jubilerande konferens

2013-05-14, 14:01

MALMÖ. När den tionde upplagan av spelkonferensen Nordic Game slår upp dörrarna nästa vecka är det med ett namnkunnigare startfält än någonsin – och med Sony och ARM som nya sponsorer. Runt 1.500 utvecklare och spelnördar väntas belägra Malmö.

Förra årets upplaga av Nordic Game

Huvudtalare på årets Nordic Game är Tim Schafer, amerikansk speldesigner med hjältestatus i spelvärlden.

– Det finns ikoner och legender, och han är en av dem. Han är banbrytande och har förändrat hela spelindustrin. Han är dessutom en karismatisk talare som kan berätta om det så folk förstår, säger Robert Johnson, utvecklings- och marknadschef på Nordic Game, som också är stolt över att få Sony och processortillverkaren ARM som nya partners.

– Det är intressant att mobilsidan börjat intressera sig för oss och att vi i Malmö kan locka stora globala aktörer, säger Robert Johnson.

En annan partner är Blackberry och enligt Johnson har mobiltillverkarna börjat mobilisera sig mot Iphone, samtidigt som spelindustrin börjat rikta sig mer mot spel i telefonerna.

– Mobila spel är uppe i sådana nivåer att man måste ha med det i bagaget när man utvecklar.

Hur står sig den svenska spelbranschen på den globala marknaden?

– Finnarna har fått ett försprång på den mobila marknaden. Skandinavien går bättre och bättre och fokus har flyttats från USA sedan det gratisspelandet oline ökat, säger Robert Johnson.

Förutom drygt 70 internationella och svenska talare deltar 25-30 utställare, bland annat Nintendo och Playstation som förväntas bjuda på nyheter. Konferensen arrangeras i Slagthuset under tre dagar.

Jennie Lorentsson/NFÖSenaste nyheterna:

Statsminister öppnar för att sparka Grekland ur Schengen

2016-02-12, 15:12

KÖPENHAMN. Om inte Grekland skärper sina gränskontroller, ska de få känna på konsekvenserna. Det tycker Danmarks statsminister, som nu säger att han är öppen för att utesluta landet ur Schengen. I januari skickade EU-kommissionen en varning till Grekland, om att … Läs mer


Danska taxichaufförer i uppror

2016-02-12, 15:11

KÖPENHAMN. Taxikrig och våldsamma blockader. Branschorganisationen Taxiførere skräder inte sina ord när de varnar för konsekvenserna av frustrationen mot lågpristaxitjänsten Uber. Ilskan riktas mot att myndigheter inte har hanterat situationen med Uber, där privatpersoner kör taxi till ett mycket lägre … Läs mer


Positiv stämning efter trepartssamtal

2016-02-12, 15:11

DANMARK. Efter första dagen av den danska regeringens trepartssamtal om arbetsmarknaden var parterna positiva. De räknar med att hitta en gemensam lösning som snabbare sätter fler invandrare i arbete. Igår inleddes trepartssamtalen mellan regeringen, arbetsgivare och facken som syftar att … Läs mer


Fåtal kom över gränsen utan ID

2016-02-12, 15:09

SKÅNE. Sedan ID-kontroller införts vid den svenska gränsen har den svenska polisen upptäckt tolv fall där människor lyckats ta sig över gränsen utan giltig id-handling. – Vi har konstaterat att personer som rest in i Sverige har saknat pass eller … Läs mer


Bättre mobiltäckning på Själland

2016-02-11, 14:30

SJÄLLAND. Nu kommer Själlands invånare att få snabbt internet och mobiltäckning var de än befinner sig på ön. Nya regler ska göra det lättare att sätta upp nya master och bygga ut bredband. Det är regionen som tillsammans med telekomföretagen … Läs mer


Lund gör plats för elbilar

2016-02-11, 14:17

LUND. Snart kan elbilar ladda i centrala Lund. För på fredag invigs kommunens första  fyra elparkeringsplatser på gatumark, på Mårtenstorget. – Fordonsflottan behöver bli fossilfri så snart som möjligt. Då är elbilar en viktig pusselbit. Med elbilsladdare på Mårtenstorget kan Lunds kommun … Läs mer


Flyktingar ska få jobb efter två veckor

2016-02-11, 14:11

KÖPENHAMN. Flyktingar som kommit till Danmark ska få jobb så fort som möjligt. Det säger den danska regeringen i de pågående förhandlingarna med kommunerna. I år förväntas de danska kommunerna ta emot omkring 17.000 flyktingar. Och nu pågår förhandlingar mellan … Läs mer


Kvinnomoské öppnar i Köpenhamn

2016-02-11, 14:10

KÖPENHAMN. I dagarna slår en moské endast för kvinnor upp sina dörrar i Köpenhamn. Det är den första av sin sort i Skandinavien. Mariam moské har två kvinnliga imamer och är enligt grundaren ett feministiskt projekt och en modernisering av … Läs mer


Ändrat studiebidrag på förslag

2016-02-11, 14:09

DANMARK. Danska studenter kan få det knaprare i framtiden. För studiestödet bör delvis ersättas med lån, föreslår Danske professionshøjskoler i dag. Pengarna bör investeras i högskolan istället, anser de. Systemet bör göras om så att 75 procent av stödet ska … Läs mer


Låga oljepriser pressar dansk rederijätte

2016-02-10, 13:57

KÖPENHAMN. Det är motvind i seglen för Maersk, det står klart när bolaget i dag redovisade sitt bokslut. Samtidigt flaggade företaget för att nästa år kommer bli ännu svårare. De historiskt låga oljepriserna och en hård konkurrens på containermarknaden pressar den … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce