logotype

1.500 spelnördar väntas till jubilerande konferens

2013-05-14, 14:01

MALMÖ. När den tionde upplagan av spelkonferensen Nordic Game slår upp dörrarna nästa vecka är det med ett namnkunnigare startfält än någonsin – och med Sony och ARM som nya sponsorer. Runt 1.500 utvecklare och spelnördar väntas belägra Malmö.

Förra årets upplaga av Nordic Game

Huvudtalare på årets Nordic Game är Tim Schafer, amerikansk speldesigner med hjältestatus i spelvärlden.

– Det finns ikoner och legender, och han är en av dem. Han är banbrytande och har förändrat hela spelindustrin. Han är dessutom en karismatisk talare som kan berätta om det så folk förstår, säger Robert Johnson, utvecklings- och marknadschef på Nordic Game, som också är stolt över att få Sony och processortillverkaren ARM som nya partners.

– Det är intressant att mobilsidan börjat intressera sig för oss och att vi i Malmö kan locka stora globala aktörer, säger Robert Johnson.

En annan partner är Blackberry och enligt Johnson har mobiltillverkarna börjat mobilisera sig mot Iphone, samtidigt som spelindustrin börjat rikta sig mer mot spel i telefonerna.

– Mobila spel är uppe i sådana nivåer att man måste ha med det i bagaget när man utvecklar.

Hur står sig den svenska spelbranschen på den globala marknaden?

– Finnarna har fått ett försprång på den mobila marknaden. Skandinavien går bättre och bättre och fokus har flyttats från USA sedan det gratisspelandet oline ökat, säger Robert Johnson.

Förutom drygt 70 internationella och svenska talare deltar 25-30 utställare, bland annat Nintendo och Playstation som förväntas bjuda på nyheter. Konferensen arrangeras i Slagthuset under tre dagar.

Jennie Lorentsson/NFÖSenaste nyheterna:

Danskt läkemedelsbolag går vidare med Ebola-vaccin

2014-10-22, 13:52

Det danska medicinföretaget Bavarian Nordic ska vara med att utveckla ett nytt vaccin mot sjukdomen Ebola. I djurförsök gav en kombination av Bavarian Nordics och läkemedelsbolaget Janssens vaccin ett hundraprocentigt skydd mot Ebola. Nu har de skrivit på ett samarbetsavtal, … Läs mer


Flickor bryter trenden för ungdomsbrott

2014-10-22, 13:51

KÖPENHAMN. För första gången på åtta år ökar kriminaliteten bland unga Köpenhamnsbor. Under första halvåret i år grep  Köpenhamnspolisen 551 barn och unga i färd med att begå brott. Det är en ökning med nästan 20 procent jämfört med året … Läs mer


Dödshot mot nytt tolerans-parti

2014-10-22, 13:47

DANMARK. Med det nystartade Nationalpartiet ville tre danska bröder med pakistansk pappa propagera för öppenhet och tolerans som essentiella danska värderingar. Det har rönt dem dödshot  på facebook. Kashif Ahmad, en av de tre grundarna, säger till Berlingske Tidende att … Läs mer


Besöksrekord för Hamlets slott

2014-10-22, 13:46

HELSINGÖR. Trots det fina sommarvädret har rekordmånga besökare sökt sig bakom tjocka slottsmurar och ner i dunkla källarvalv. Kronborgs slott i Helsingör har haft sin bästa sommar någonsin. Det skriver Frederiksborgs Amts Avis. Med 143.000 gäster har slottet, som utgör … Läs mer


Danmark störst i Norden på nya läkemedel

2014-10-21, 12:08

DANMARK/SVERIGE. Trots sin lillebror-status vad gäller befolkningen utklassar Danmark Sverige när det gäller utvecklingen av nya läkemedel, visar en ny rapport från revisionsjätten EY. Totalt har danska läkemedelsbolag 107 substanser i olika stadier av tester på människor. Motsvarande siffra för … Läs mer


Fem snabba frågor till Rune Gregers Meyer på Startup Weekend Öresund…

2014-10-21, 12:04

…som lockar hugade entreprenörer att spendera 54 timmar till sjöss mellan Helsingborg och Helsingör på turbåten Tycho Brahe. Vad är Startup Weekend Öresund? – Konceptet kommer från Seattle där man 2008 samlade en massa människor med olika bakgrund inom teknik … Läs mer


Fruktad mygga funnen i Danmark

2014-10-21, 12:00

SJÄLLAND. Myggor av släktet Culox har för första gången påträffats i Danmark. Myggan är ökänd för att sprida sjukdomen nilfeber till människor och hästar. I en konstgjord sjö vid ett radhuskvarter i Greve kommun, strax söder om Köpenhamn, har forskare … Läs mer


Himlen öppnar sig över Öresundsregionen

2014-10-21, 11:57

SJÄLLAND/SKÅNE. På söndagen blev lågt liggande vägar, trädgårdar och källare översvämmade i såväl Köpenhamn som sydvästra Skåne efter kraftiga regn. Även det närmaste dygnet väntas stora mängder nederbörd – och nu är marken redan mättad med vatten. − Som det … Läs mer


Kraftiga förseningar i tågtrafiken

2014-10-20, 17:24

MALMÖ. Ett signalfel i Tjörnarp orsakade stora förseningar för resenärer på Södra stambanan i förmiddags. Samtidigt fick tåg på Ystadbanan problem och blev stillastående. Halv tio började signalfelet i Tjörnarp, och det gjorde att tågen fick köra förbi långsamt i både … Läs mer


Mediedrakar startar finanssajt

2014-10-20, 17:20

DANMARK. I morgon lanseras en ny, heldigital näringslivstidning i Danmark. Den heter Finans och bakom den står Jyllands-Posten och Politiken. Redaktionen består av Jyllands-Postens näringslivsredaktion plus ett tjugotal nyanställda reportrar, redaktörer och grafiker. Chefredaktör är Steen Rosenbak, som kallar Finans … Läs mer