logotype

1.500 spelnördar väntas till jubilerande konferens

2013-05-14, 14:01

MALMÖ. När den tionde upplagan av spelkonferensen Nordic Game slår upp dörrarna nästa vecka är det med ett namnkunnigare startfält än någonsin – och med Sony och ARM som nya sponsorer. Runt 1.500 utvecklare och spelnördar väntas belägra Malmö.

Förra årets upplaga av Nordic Game

Huvudtalare på årets Nordic Game är Tim Schafer, amerikansk speldesigner med hjältestatus i spelvärlden.

– Det finns ikoner och legender, och han är en av dem. Han är banbrytande och har förändrat hela spelindustrin. Han är dessutom en karismatisk talare som kan berätta om det så folk förstår, säger Robert Johnson, utvecklings- och marknadschef på Nordic Game, som också är stolt över att få Sony och processortillverkaren ARM som nya partners.

– Det är intressant att mobilsidan börjat intressera sig för oss och att vi i Malmö kan locka stora globala aktörer, säger Robert Johnson.

En annan partner är Blackberry och enligt Johnson har mobiltillverkarna börjat mobilisera sig mot Iphone, samtidigt som spelindustrin börjat rikta sig mer mot spel i telefonerna.

– Mobila spel är uppe i sådana nivåer att man måste ha med det i bagaget när man utvecklar.

Hur står sig den svenska spelbranschen på den globala marknaden?

– Finnarna har fått ett försprång på den mobila marknaden. Skandinavien går bättre och bättre och fokus har flyttats från USA sedan det gratisspelandet oline ökat, säger Robert Johnson.

Förutom drygt 70 internationella och svenska talare deltar 25-30 utställare, bland annat Nintendo och Playstation som förväntas bjuda på nyheter. Konferensen arrangeras i Slagthuset under tre dagar.

Jennie Lorentsson/NFÖSenaste nyheterna:

Ny undersökning ger stöd till haschlegalisering

2016-06-27, 12:08

DANMARK. En färsk Gallup-undersökning tänder ny glöd i diskussionen om haschlegalisering. 45 procent säger sig stödja en sådan lagländring. 41 procent säger nej. 43 procent tycker även att det ska vara lagligt att odla hasch för eget bruk. Undersökningen kommer … Läs mer


Fler elbussar ska rulla i Malmö

2016-06-27, 12:00

MALMÖ. Trafiken i Malmö ska bli mer hållbar och fler ska ställa bilen. Nu får staden 35 miljoner kronor av Trafikverket för att utveckla kollektivtrafiken. Bland annat får staden en en ny Malmöexpress. Det är en del av Trafikverkets satsning … Läs mer


Danskar håller hårt i sina förmåner

2016-06-27, 11:17

DANMARK. En majoritet av danskarna vill inte att EU-medborgare ska få rätt till de sociala förmånerna som finns i Danmark, visar en ny undersökning. I dagsläget har alla EU-medborgare med jobb i Danmark rätt till bland annat barnbidrag, socialbidrag och … Läs mer


Ångesten ökar i Köpenhamn

2016-06-27, 10:16

KÖPENHAMN. Köpenhamnsbornas psykiska hälsa är på glid. I alla fall om man ser på antalet som vårdas inom öppenpsykiatrin där det har skett en markant ökning de senaste åren. Sedan 2009 har antalet Köpenhamnare som hamnar inom psykiatrin ökat med … Läs mer


Nytt från Öresund önskar glad sommar!

2016-06-27, 08:10

Med sommaren i antågande tar NFÖ-redaktionen paus i några veckor. Vi är tillbaka igen i början av augusti med fler nyheter om Öresundsregionen politik, ekonomi, infrastruktur och kultur. Till dess önskar vi alla våra läsare en glad sommar! /NFÖ-redaktionen


Dansk Industri varnar för Brexit

2016-06-23, 13:21

DANMARK. Ett brittiskt nej till EU i dagens omröstning kommer att påverka danska verksamheter på både kort och lång sikt, det varnar Danmarks Industri nu för. De omedelbara ekonomiska konsekvenserna kommer först att drabba de företag som är mest engagerade … Läs mer


MAX IV ger miljardvinst till Danmark

2016-06-22, 14:09

DANMARK. Forskningsanläggningen MAX IV invigdes på tisdagen i Lund. Något som även Danmark kommer att dra nytta av, både ekonomiskt och forskningsmässigt. Danmark är även med och delfinansierar en del av anläggningen. Forskningscentret tros bidra till en årlig vinst på två … Läs mer


Danske Bank skriver upp tillväxten

2016-06-22, 12:43

DANMARK. Det verkar ljusna för den danska tillväxten, som tidigare har skrivits ner i flera omgångar. Nu uppger Danske Bank i sin senaste prognos att tillväxten beräknas öka. Det första kvartalet visade på en oväntad framgång vilket gör att Danske … Läs mer


Nytt färjebolag klart för Bornholm

2016-06-22, 12:41

BORNHOLM. Efter mycket om och men är det nu klart att färjebolaget Mols-Linien tar över färjetrafiken till Bornholm. På tisdagen skrev rederiet kontrakt med danska Transport- och Byggministeriet och från september 2018 börjar de köra turerna till och från ön. … Läs mer


Köpenhamnspolitiker kräver mer teater för pengarna

2016-06-22, 12:36

KÖPENHAMN. Mer kultur för pengarna. Det kräver Radikale och Dansk Folkeparti av Det Kongelige Teater. I nuläget anses inte Köpenhamnarna få valuta för pengarna. Från huvudstadsregionen får teatern 48 miljoner danska kronor om året och utöver det får de även … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce