logotype

1.500 spelnördar väntas till jubilerande konferens

2013-05-14, 14:01

MALMÖ. När den tionde upplagan av spelkonferensen Nordic Game slår upp dörrarna nästa vecka är det med ett namnkunnigare startfält än någonsin – och med Sony och ARM som nya sponsorer. Runt 1.500 utvecklare och spelnördar väntas belägra Malmö.

Förra årets upplaga av Nordic Game

Huvudtalare på årets Nordic Game är Tim Schafer, amerikansk speldesigner med hjältestatus i spelvärlden.

– Det finns ikoner och legender, och han är en av dem. Han är banbrytande och har förändrat hela spelindustrin. Han är dessutom en karismatisk talare som kan berätta om det så folk förstår, säger Robert Johnson, utvecklings- och marknadschef på Nordic Game, som också är stolt över att få Sony och processortillverkaren ARM som nya partners.

– Det är intressant att mobilsidan börjat intressera sig för oss och att vi i Malmö kan locka stora globala aktörer, säger Robert Johnson.

En annan partner är Blackberry och enligt Johnson har mobiltillverkarna börjat mobilisera sig mot Iphone, samtidigt som spelindustrin börjat rikta sig mer mot spel i telefonerna.

– Mobila spel är uppe i sådana nivåer att man måste ha med det i bagaget när man utvecklar.

Hur står sig den svenska spelbranschen på den globala marknaden?

– Finnarna har fått ett försprång på den mobila marknaden. Skandinavien går bättre och bättre och fokus har flyttats från USA sedan det gratisspelandet oline ökat, säger Robert Johnson.

Förutom drygt 70 internationella och svenska talare deltar 25-30 utställare, bland annat Nintendo och Playstation som förväntas bjuda på nyheter. Konferensen arrangeras i Slagthuset under tre dagar.

Jennie Lorentsson/NFÖSenaste nyheterna:

ID-kontroll ger tågförseningar – (L) föreslår snabbspår till flyget

2015-11-25, 14:20

MALMÖ. I går beslutade den svenska regeringen att utöka landets gränskontroller ytterligare och införa ID-kontroller på all kollektivtrafik till Sverige. Enligt Skånetrafiken kommer detta innebära risk för förseningar för tågpendlare över bron. Nu vill Liberalerna (tidigare Folkpartiet) pröva möjligheten att … Läs mer


Skanska bygger i Ørestad

2015-11-25, 14:20

KÖPENHAMN. Skanska bygger 300 hyreslägenheter i den nya stadsdelen Ørestad City i Köpenhamn. Det svenska bolaget hoppas på att kunna dra igång bygget redan i år. I nuläget finns 1.200 lägenheter i området. Skanska kommer bebygga den resterande ytan på … Läs mer


Fossilfria bostäder i Kävlinge

2015-11-25, 14:20

SKÅNE. Biogas ska värma Kävlinges kommunala bostäder. Avtalet som har tecknats med Öresundskraft AB innebär att kommunens fastigheter nu blir helt fossilfria. Kävlinge kommun har sedan tidigare som mål att ha en fossilfri energiförsörjning av sina fastigheter 2020 vilket redan … Läs mer


Långa skoldagar för danska barn

2015-11-25, 14:20

DANMARK. Danska skolbarn har flest skoltimmar av alla OECD-länder. Men lärarförbundet hävdar att kvalitén inte är i topp. Danska elever tillbringar 10.040 timmar i skolan under sin skoltid och placerar sig i topp, strax över Australien. Det visar siffror från … Läs mer


Skånskt konsortium testar avloppsteknik med Interreg-medel

2015-11-24, 14:00

Sex länder runt Östersjön är med i ett nytt EU-projekt för att försöka minska utsläppen av näringsämnen i havet och de sjöar och vattendrag som leder dit. I Sverige är det Skåne som blir övningsfält för teknikutvecklingen. Det treåriga projektet … Läs mer


Nytt datum för försenad Fehmarn-förbindelse

2015-11-24, 13:59

DANMARK. En tunnel mellan Rødby och Puttgarden i Tyskland kommer inte att kunna öppna förrän tidigast 2026, det visar dokument från Finansministeriet som Ingeniøren tagit del av. Därmed finns ytterligare ett bud på när det redan kraftigt försenade bygget kan … Läs mer


Danska spelbranschen boomar

2015-11-24, 13:57

DANMARK. Det går bra för den danska spelbranschen, som nu är nästan lika stor som landets filmbransch. Men den blir fortfarande styvmoderligt behandlad av politikerna. Förra året nådde spelbranschen upp till en miljard danska kronor i intäkter, enligt siffror från … Läs mer


Epidemisk ökning av diabetes

2015-11-24, 13:57

DANMARK. Det sker en snabb ökning av diabetiker i Danmark. Ökningen är så markant att det talas om en epidemi i landet, om tio år beräknas antalet sjuka ha fördubblats och var tionde dansk vara drabbad. Det är en av … Läs mer


Snöstorm drabbade Själlands tågtrafik

2015-11-23, 14:51

SJÄLLAND. Tågtrafiken i Danmark drabbades av helgens snöstorm. Värst var det under lördagen och söndagen men även på måndagen märktes problemen av för resenärerna. Bland annat består problemen av att träd har gett vika under mängderna av snö och hamnat … Läs mer


Skånskt motorvägsbygge rycker närmare

2015-11-23, 14:50

SKÅNE. Nästa år påbörjas en ny del av motorvägen E22 förbi Linderöd. Det är byggföretaget Peab som ska utföra vägbygget och ordersumman hamnar på 152 miljoner kronor för vägsträckan, som mäter 6,5 kilometer. Utöver själva motorvägen ingår även omläggning och … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce