logotype

1.500 spelnördar väntas till jubilerande konferens

2013-05-14, 14:01

MALMÖ. När den tionde upplagan av spelkonferensen Nordic Game slår upp dörrarna nästa vecka är det med ett namnkunnigare startfält än någonsin – och med Sony och ARM som nya sponsorer. Runt 1.500 utvecklare och spelnördar väntas belägra Malmö.

Förra årets upplaga av Nordic Game

Huvudtalare på årets Nordic Game är Tim Schafer, amerikansk speldesigner med hjältestatus i spelvärlden.

– Det finns ikoner och legender, och han är en av dem. Han är banbrytande och har förändrat hela spelindustrin. Han är dessutom en karismatisk talare som kan berätta om det så folk förstår, säger Robert Johnson, utvecklings- och marknadschef på Nordic Game, som också är stolt över att få Sony och processortillverkaren ARM som nya partners.

– Det är intressant att mobilsidan börjat intressera sig för oss och att vi i Malmö kan locka stora globala aktörer, säger Robert Johnson.

En annan partner är Blackberry och enligt Johnson har mobiltillverkarna börjat mobilisera sig mot Iphone, samtidigt som spelindustrin börjat rikta sig mer mot spel i telefonerna.

– Mobila spel är uppe i sådana nivåer att man måste ha med det i bagaget när man utvecklar.

Hur står sig den svenska spelbranschen på den globala marknaden?

– Finnarna har fått ett försprång på den mobila marknaden. Skandinavien går bättre och bättre och fokus har flyttats från USA sedan det gratisspelandet oline ökat, säger Robert Johnson.

Förutom drygt 70 internationella och svenska talare deltar 25-30 utställare, bland annat Nintendo och Playstation som förväntas bjuda på nyheter. Konferensen arrangeras i Slagthuset under tre dagar.

Jennie Lorentsson/NFÖSenaste nyheterna:

Luften på Själland är skadlig

2016-09-28, 13:28

DANMARK. Varken att röka eller att dricka är lika skadligt som att andas in luften på Själland och Fyn. I alla fall om man ser till antal dödsfall per år. Det visar en undersökning från Världshälsoorganisationen, WHO. WHO har undersökt … Läs mer


Bredbandsstöd till Skåne på väg

2016-09-28, 13:27

SKÅNE. Region Skåne beviljas 192 miljoner kronor i stöd till bredbandsutbyggnad från regeringen och Jordbruksverket. Nu hoppas regionen kunna nå sitt bredbandsmål. Av Skånes hushåll och arbetsplatser ska 95 procent ha tillgång till 100 Mb/s år 2020 enligt de mål … Läs mer


Fiskare oroade för sänkta torskkvoter

2016-09-28, 13:26

DANMARK. Beslutet från EU-kommissionen att dra ner på torskfisket i Östersjön oroar danska fiskare. En sådan drastisk minskning kan leda till att fisket i Östersjön kan upphöra, menar de. Torskkvoterna ska minskas med 88 procent i den västliga delen av Östersjön … Läs mer


Bilbränder kan leda till kameraövervakning

2016-09-28, 13:24

KÖPENHAMN. Efter uppmärksamheten om bilbränderna i Sverige började samma sak ske i Danmark. Sedan dess har 158 bilar satts i brand och nu vill Dansk Folkeparti införa övervakningskameror för att ta tag i problemet. Det kallas för ett svenskt fenomen … Läs mer


Uppsägningar att vänta på Danmarks Radio

2016-09-27, 13:37

DANMARK. Nedskärningarna i mediavärden fortsätter. Inte långt efter att flera danska dagstidningar aviserat om omfattande uppsägningar ska även Danmarks Radio dra åt svångremmen. Det var inte mer än ett år sedan som Danmarks Radio gjorde sig av med drygt 100 … Läs mer


Tyskt bussbolag utökar turer i Danmark

2016-09-27, 13:35

DANMARK. Lågprisbolaget Flixbuss har tidigare kört bussar mellan Danmark, Tyskland och Amsterdam, men nu ska de konkurrera med den inhemska marknaden. För drygt ett år sedan etablerade sig bussbolaget i Danmark med linjen mellan Köpenhamn och Berlin. Sedan dess har … Läs mer


Amerikanskt miljöbolag etablerar sig på Själland

2016-09-27, 13:33

SJÄLLAND. Det amerikanska bolaget Piper Environmental Group flyttar sitt huvudkontor till Præstø på Själland. Det efter att bolaget ingått ett nytt avtal med regionen. Med huvudkontoret i Præstø är ambitionen att bolagets verksamhetskonsulter ska utvecklas mot resten av Europa. Piper … Läs mer


Tomma kyrkor uppmanar till nytänkande

2016-09-27, 13:31

DANMARK. Ha föreningsmöten eller anordna konserter i kyrkorna på landsbygden, det förslaget kommer från Kirkefondet som vill att byggnadernas potential ska tas tillvara på. Runt om i Danmark finns 1.700 medeltida kyrkor. De flesta av dem står oftast tomma eftersom … Läs mer


Dyr klimatsatsning ska säkra Köpenhamn

2016-09-26, 13:25

KÖPENHAMN. Kust som försvinner och översvämningar till följd av skyfall. Klimatförändringarnas konsekvenser har börjat att märkas och nu ska huvudstaden klimatsäkras. Men det kommer att kosta. Mellan tre och fyra miljarder danska kronor. Så mycket beräknas kostnaden bli enbart för … Läs mer


Hög misstro mot politiker oroar

2016-09-26, 13:20

DANMARK. Kanske är det den senaste tidens politiska skandaler som har satt sina spår. En ny undersökning visar nämligen att danskarnas politikerförakt når nya rekordnivåer. Inte på 25 år har danskarna misstrott sina politiker i en sådan hög grad som … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce