logotype

1.500 spelnördar väntas till jubilerande konferens

2013-05-14, 14:01

MALMÖ. När den tionde upplagan av spelkonferensen Nordic Game slår upp dörrarna nästa vecka är det med ett namnkunnigare startfält än någonsin – och med Sony och ARM som nya sponsorer. Runt 1.500 utvecklare och spelnördar väntas belägra Malmö.

Förra årets upplaga av Nordic Game

Huvudtalare på årets Nordic Game är Tim Schafer, amerikansk speldesigner med hjältestatus i spelvärlden.

– Det finns ikoner och legender, och han är en av dem. Han är banbrytande och har förändrat hela spelindustrin. Han är dessutom en karismatisk talare som kan berätta om det så folk förstår, säger Robert Johnson, utvecklings- och marknadschef på Nordic Game, som också är stolt över att få Sony och processortillverkaren ARM som nya partners.

– Det är intressant att mobilsidan börjat intressera sig för oss och att vi i Malmö kan locka stora globala aktörer, säger Robert Johnson.

En annan partner är Blackberry och enligt Johnson har mobiltillverkarna börjat mobilisera sig mot Iphone, samtidigt som spelindustrin börjat rikta sig mer mot spel i telefonerna.

– Mobila spel är uppe i sådana nivåer att man måste ha med det i bagaget när man utvecklar.

Hur står sig den svenska spelbranschen på den globala marknaden?

– Finnarna har fått ett försprång på den mobila marknaden. Skandinavien går bättre och bättre och fokus har flyttats från USA sedan det gratisspelandet oline ökat, säger Robert Johnson.

Förutom drygt 70 internationella och svenska talare deltar 25-30 utställare, bland annat Nintendo och Playstation som förväntas bjuda på nyheter. Konferensen arrangeras i Slagthuset under tre dagar.

Jennie Lorentsson/NFÖSenaste nyheterna:

Var tredje på landsbygden vill flytta till stan

2015-05-22, 12:45

DANMARK. De närmaste 25 åren kommer uppåt var tredje dansk i arbetsför ålder ha flyttat från glesbygden till storstadsområdena, visar en analys från Arbejderbevægelsens Ehrvervsråd. Enligt analysen kommer kommuner som Læsø, Ærø, Lolland och Langeland förlora var tredje invånare mellan … Läs mer


Obruten optimism hos danska konsumenter

2015-05-22, 12:40

DANMARK. Trots en skarp uppgång i maj för räntorna på bostadslån är de danska konsumenternas fortsatt optimistiska om sina ekonomiska utsikter. Enligt den senaste barometern låg konsumenternas bedömning om sin framtida ekonomi på indexet 13,0. Det kan jämföras med 13,7 … Läs mer


Spelhelg fokuserar på arabiska länder

2015-05-22, 12:28

MALMÖ. I helgen samlas nördar och proffs i Malmö för att tillsammans ta fram spelidéer för den arabiska marknaden. I veckan arrangerades spelmässan Nordic Game i Malmö och i helgen genomförs ytterligare ett event på samma tema, Arabic Game Jame. … Läs mer


Kuddentreprenör satsar på elbilar

2015-05-22, 12:24

DANMARK. Den danske entreprenören Lars Larsen, som bland annat äger säng- och kuddvaruhusen Jysk, satsar på en eldriven arbetsbil. Inom några månader ska den nya danska elbilen ha världspremiär, skriver ekonomisajten finans.dk. I spetsen för satsningen går Jyskentreprenören Lars Larsen, … Läs mer


Köpenhamns affärsänglar visar goda resultat

2015-05-21, 14:04

KÖPENHAMN. Köpenhamns affärsänglar visar upp god avkastning på sina investeringar. En undersökning visar att de i genomsnitt fick tillbaka sina investeringar 2,7 gånger om vid exits genomförda under 2014. Undersökningen, som tidningen Børsen rapporterar om, genomfördes av affärsängelnätverket Business Angels … Läs mer


Bonnieranställda får gå efter ny dansk momslag

2015-05-21, 14:03

KÖPENHAMN. Bonnier sparar, 19 anställda får gå och pappersversionen av herrmagasinet M! läggs ner. Nedskärningen är en konsekvens av den nya momslagen för import som antogs av folketinget i våras. – Vi stänger ner M!. Sista utgåvan kommer i juni … Läs mer


Svensk pilotstrejk avblåst

2015-05-21, 14:01

SVERIGE. SAS tvingades på onsdagen och torsdagen ställa in en rad svensk inrikesflygningar sedan en landsomfattande pilotstrejk hotade bryta ut. På torsdagsmorgonen kom dock beskedet att SAS kommit överens med facket om ett nytt kollektivavtal. Enligt SAS ska trafiken därmed … Läs mer


Pant på tysk öl gynnar danska handlare

2015-05-21, 13:16

DANMARK. Ett nytt avtal mellan Tyskland och Danmark gör att gränsen för när det blir lönsamt att åka söderut för att bunkra maltdrycker flyttas. Det gläder de danska handlarna. De nya pantreglerna innebär att priset för en tysk ölburk stiger … Läs mer


Danska kommuner står i kö för kustbyggen

2015-05-20, 14:23

DANMARK. Hälften av alla danska kommuner står i kö för att få dispens från strandskyddet, för att kunna bevilja fler strandnära sommarhus. En bred politisk majoritet i Folketinget beslutade i augusti att genomföra försök för att främja kust- och naturturismen. … Läs mer


Folkskola räddad av räkmiljardär

2015-05-20, 14:21

BORNHOLM. Folkskolan i Svaneke skulle stänga efter sommarlovet, men då klev räkfiskemiljardären Kristian Barslund in och öppnade plånboken. – Som gammal Svaneke-bo kan man inte föreställa sig byn utan sin skola, säger han till dr.dk som berättar om den bornholmska … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce