logotype

1.500 spelnördar väntas till jubilerande konferens

2013-05-14, 14:01

MALMÖ. När den tionde upplagan av spelkonferensen Nordic Game slår upp dörrarna nästa vecka är det med ett namnkunnigare startfält än någonsin – och med Sony och ARM som nya sponsorer. Runt 1.500 utvecklare och spelnördar väntas belägra Malmö.

Förra årets upplaga av Nordic Game

Huvudtalare på årets Nordic Game är Tim Schafer, amerikansk speldesigner med hjältestatus i spelvärlden.

– Det finns ikoner och legender, och han är en av dem. Han är banbrytande och har förändrat hela spelindustrin. Han är dessutom en karismatisk talare som kan berätta om det så folk förstår, säger Robert Johnson, utvecklings- och marknadschef på Nordic Game, som också är stolt över att få Sony och processortillverkaren ARM som nya partners.

– Det är intressant att mobilsidan börjat intressera sig för oss och att vi i Malmö kan locka stora globala aktörer, säger Robert Johnson.

En annan partner är Blackberry och enligt Johnson har mobiltillverkarna börjat mobilisera sig mot Iphone, samtidigt som spelindustrin börjat rikta sig mer mot spel i telefonerna.

– Mobila spel är uppe i sådana nivåer att man måste ha med det i bagaget när man utvecklar.

Hur står sig den svenska spelbranschen på den globala marknaden?

– Finnarna har fått ett försprång på den mobila marknaden. Skandinavien går bättre och bättre och fokus har flyttats från USA sedan det gratisspelandet oline ökat, säger Robert Johnson.

Förutom drygt 70 internationella och svenska talare deltar 25-30 utställare, bland annat Nintendo och Playstation som förväntas bjuda på nyheter. Konferensen arrangeras i Slagthuset under tre dagar.

Jennie Lorentsson/NFÖSenaste nyheterna:

Svenska bolag köper danska fastigheter för miljarder

2016-08-31, 13:41

DANMARK. Svenska företag blir allt mer aktiva på den danska fastighetsmarknaden. Det handlar om miljardbelopp som har spenderats på fastighetsaffärer i grannlandet de senaste månaderna. Främst handlar det om svenska Heimstaden som har köpt upp en större mängd fastigheter av … Läs mer


Brist på gröna ambitioner får oppositionen att se rött

2016-08-31, 13:37

DANMARK. De gröna visionerna har försvunnit i och med Venstres 2025-plan. Det anser flera av partierna i folketinget som nu riktar skarp kritik mot regeringen. Bland annat ska den omdebatterade PSO-avgiften försvinna, den extra kostnaden på elräkningen vars syfte har … Läs mer


Köpenhamns nattbussar hänger löst

2016-08-31, 13:20

KÖPENHAMN. Nattbussarna riskerar att försvinna när huvudstaden behöver skära i budgeten. Totalt 37,2 miljoner danska kronor ska Köpenhamns kollektivtrafik bantas med nästa år. Just nu pågår förhandlingar om nästa års budget. Kostnaderna för busstrafiken går inte ihop med den budget … Läs mer


Kampen hårdnar om danska svin

2016-08-31, 13:17

DANMARK. Konkurrensen ökar om att få slakta danska grisar. Det tyska företaget Tönnies planerar att expandera på den danska marknaden. Samtidigt minskar det totala antalet slaktade djur. För samtidigt som att antalet slaktade grisar minskade från 19 miljoner förra året … Läs mer


Lägre skatter och terrorbekämning i ny ekonomisk plan

2016-08-30, 13:17

DANMARK. Regeringen ska lägga 2,2 miljarder danska kronor på att säkra landet mot terrorangrepp. Men även på skattelättnader och skärpt invandringspolitik, lovade statsminister Lars Løkke Rasmussen när han presenterade regeringens 2025-plan. År 2025 kommer danskarna att behöva jobba sex månader … Läs mer


Hård kritik mot bantat studiemedel

2016-08-30, 13:16

DANMARK. De stora besparingarna på utbildningssystemet som lades fram i regeringens 2025-plan får hård kritik. Besparingarna kan i längden bli en katastrof för Danmark, menar Enhedslisten. Ändringarna i studiestödet görs då Lars Løkke Rasmussen uppger att det är under hård … Läs mer


Ystad hamn utökar sin kapacitet

2016-08-30, 13:12

SKÅNE. Ystad utökar hamnen med två nya färjelägen. Det för att öka hamnens kapacitet och möta den växande trafiken från Polen. Förhoppningen är att hela regionen ska gynnas av kapacitetsökningen. Under gårdagen undertecknades avtalet med Swinoujscie hamn och rederiet Polferries. … Läs mer


Dödligt virus plågar Bornholms kaniner

2016-08-30, 13:10

BORNHOLM. Det fruktade VHD-viruset har upptäckts bland Bornholms kaniner. Viruset har en dödlighet på 90 procent och risken finns att det sprids till fastlandet. Det stora beståndet vildkaniner på ön riskerar att minska med 80 procent och i nuläget har … Läs mer


Färre flyktingar ger budgetöverskott

2016-08-29, 13:40

DANMARK. Färre asylsökande än väntat har kommit till Danmark. Något som kommer att ge stora besparingar i regeringens budget, det enligt en uträkning från Radikale. Men det råder oenighet om vart överskottet ska gå. Tidigare räknade regeringen med att uppemot … Läs mer


Prisreform för tågtrafiken väntar

2016-08-29, 13:18

SJÄLLAND. Priser för tågresor som täcker olika tågoperatörer har ställt till med huvudbry för regionens pendlare. Nu har tågbolagen gått samman för att få en enhetlig prissättning för resor på Själland. För resenärer som åker en sträcka med olika tågbolag … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce