logotype

Danska staten kräver högläsning

2012-05-21, 12:44

DANMARK. Föräldrar till förskolebarn ska läsa för sina barn. Det kravet ställer danska regeringen med barn- och utbildningsminister Christine Antorini (Socialdemokraterne) i spetsen.


– Förskoletiden är minst lika viktig som åren i grundskolan. Därför måste kraven höjas på att föräldrarna hjälper till, säger Christine Antorini till Berlingske Tidende.

Barn- och utbildningsministern presenterar i dag en plan för hur framtidens dagbarnvård ska fungera och i den finns en rad riktmärken för såväl personal som föräldrar. Ett av dem är att föräldrar ska läsa högt minst 20 minuter per dag för barn i förskoleåldern.

– Hemmet ska inte vara miniskola, men vi behöver fokusera mer på föräldrarnas aktiva engagemang i relation till barns lärande, säger Christine Antorini till Berlingske Tidende.

Baserat på riktmärkena som presenteras i dag ska hon i höst inrätta en ny kommitté som ska jobba för att utveckla och förbättra lärandet i de danska motsvarigheterna till den svenska förskolan. (NFÖ)Senaste nyheterna:

ID-kontroller slår hårt mot pendlingen enligt ny rapport

2016-09-23, 13:35

ÖRESUND. Gränskontrollerna påverkar arbetsmarknaden i Öresundregionen negativt. Det enligt en redovisning som Länsstyrelsen Skåne lämnat till regeringen i dag. Områden som turism, handel och restider i Öresundregionen har drabbats av gränskontrollerna mellan Danmark och Sverige, enligt redovisningen. Bland annat har … Läs mer


Rekordlånga köer på Kastrup

2016-09-23, 13:22

KÖPENHAMN. Kön för att ta sig genom säkerhetskontrollen på Köpenhamns flygplats blir allt längre. De senaste fem månaderna har väntetiden blivit 31 procent längre jämfört med förra året Det är inte bara mediantiden som ökar, allt fler resenärer klagar på … Läs mer


Nytt högerparti vinner mark

2016-09-23, 13:18

DANMARK. Den politiska kartan kan komma att ritas om i Danmark. Med en liberal ekonomisk politik och mer höger än Dansk Folkeparti i invandringsfrågan går Nya Borgeliga framåt i den senaste opinionsmätningen. Partiet, som nyligen lämnade in 20.500 namnunderskrifter till … Läs mer


Möbelkedjan Mio expanderar i Skåne

2016-09-23, 13:15

SKÅNE. Möbelföretaget Mio har fått upp ögonen för den skånska marknaden. Kejdan är i färd med att öppna tre nya butiker i Skåne och nu är det klart att de även etablerar sig i Lund nästa höst. En utbyggd butik … Läs mer


Helsingborg satsar på mingel för nyanlända ingenjörer

2016-09-23, 10:21

HELSINGBORG. På måndag kan nyanlända ingenjörer mingla med arbetsgivare under en branschdag. Det för att fånga upp kompetens som är hett eftertraktad på arbetsmarknaden. Ingenjörer och tekniker ligger bra till på arbetsmarknaden och alla inriktningar efterfrågas just nu. Samtidigt kommer … Läs mer


Tyska Fehmarn-prostester tilltar i styrka.

2016-09-22, 14:30

DANMARK/TYSKLAND. I Danmark är allt klart för bygget av Fehmarn Bält-förbindelsen mellan Danmark och Tyskland. Men i Tyskland ökar protesterna mot projektet. Fler än 12.000 tyskar har inför den andra offentliga utfrågningen protesterat mot att förbindelsen byggs. Det är fyra … Läs mer


Färre än väntas sägs upp från sjukhusen

2016-09-22, 13:29

KÖPENHAMN. I början av september meddelade huvudstadsregionen att 900 tjänster skulle bort i och med nedskärningar på regionens sjukhus. Men nu blir uppsägningarna färre än befarat. 500 miljoner danska kronor ska sparas på sjukhusen i huvudstadsregionen nästa år. Men i … Läs mer


Klart för fler bostäder på Sorgenfri

2016-09-22, 13:28

MALMÖ. Nu är det klart för 57 nya hyresrätter, parkeringshus, kontor och butikslokaler på industriområdet i Sorgenfri. Malmös tekniska nämnd har godkänt ett nytt avtal med Skanska och Lifra. Industriområdet vid det gamla bussgaraget mellan Industrigatan, Zenithgatan, Celsiusgatan och Nobelvägen … Läs mer


Cyklister sågar Hovedbanegården

2016-09-22, 13:25

KÖPENHAMN. Cykelparkeringen vid Hovedbanegården är en av de tre sämsta i landet. Hälften av cyklisterna är missnöjda med den, visar en ny undersökning. Och problemet riskerar att kvarstå. Enligt Passagerpulsen, som har gjort undersökningen, handlar kritiken bland annat om att … Läs mer


Ökat samarbete i norra Öresund

2016-09-21, 13:37

ÖRESUND. Samarbetet mellan Helsingborg och Helsingør ska stärkas ytterligare. Målet är att skapa tillväxt i den norra delen av Öresundregionen och arbetet för en fast förbindelse mellan städerna ska prioriteras. Strategin ”En sammanbunden stad 2035” klubbades igenom i respektive stad … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce