logotype

Danska staten kräver högläsning

2012-05-21, 12:44

DANMARK. Föräldrar till förskolebarn ska läsa för sina barn. Det kravet ställer danska regeringen med barn- och utbildningsminister Christine Antorini (Socialdemokraterne) i spetsen.


– Förskoletiden är minst lika viktig som åren i grundskolan. Därför måste kraven höjas på att föräldrarna hjälper till, säger Christine Antorini till Berlingske Tidende.

Barn- och utbildningsministern presenterar i dag en plan för hur framtidens dagbarnvård ska fungera och i den finns en rad riktmärken för såväl personal som föräldrar. Ett av dem är att föräldrar ska läsa högt minst 20 minuter per dag för barn i förskoleåldern.

– Hemmet ska inte vara miniskola, men vi behöver fokusera mer på föräldrarnas aktiva engagemang i relation till barns lärande, säger Christine Antorini till Berlingske Tidende.

Baserat på riktmärkena som presenteras i dag ska hon i höst inrätta en ny kommitté som ska jobba för att utveckla och förbättra lärandet i de danska motsvarigheterna till den svenska förskolan. (NFÖ)Senaste nyheterna:

Bostadspriser i Malmö fortsätter öka

2017-01-20, 13:38

MALMÖ. Allt fler flyttar till Malmö och efterfrågan på bostäder har fått priserna att stiga. Ett lågt utbud på framför allt bostadsrätter gör att prisökningen tros fortsätta. Det är många som vill ha någonstans att bo i Malmö, långt fler … Läs mer


Köpenhamnarna får betala för klimatanpassning

2017-01-20, 13:35

KÖPENHAMN. I framtiden kan Köpenhamn räkna med allt fler och kraftigare störtregn samt översvämningar. Nu har kommunen bestämt att de boende själva ska stå för en del av de nödvändiga klimatanpassningarna. På torsdagen beslutade Köpenhamns borgarrepresentation om en skyfallsplan som … Läs mer


Dansk hjärtvård ska undersökas

2017-01-20, 13:30

BORNHOLM. Alla danskar ska ha tillgång till samma behandling, var de än bor i landet, är det tänkt. Men i glesbygden är invånarna mer drabbade av akuta hjärtproblem. Nu ska tillgången på den vården undersökas. Det är dubbelt så många … Läs mer


Fler väljer att flyga från Ängelholm

2017-01-20, 13:25

SKÅNE. Det är inte bara Köpenhamns flygplats som slår rekord passagerarrekord. Allt fler resenärer väljer nu att flyga via Ängelholms flygplats. Från Ängelholms flygplats är det flygbolagen BRA och SAS som flyger och bortsett från säsongsdestinationer är det mellan Ängelholm … Läs mer


Facebook går vidare med datahall på Fyn

2017-01-19, 15:40

ODENSE. Facebook gillar Odense. Nu är det klart att jätten inom sociala medier förlägger sin nya datahall till staden, och företaget klagar inte på vädret. Diskussionerna har pågått i tre år, men nu är det klart att anläggningen på 55.000 … Läs mer


Ost och bäverkött på ny matmarknad i Köpenhamn

2017-01-19, 15:25

KÖPENHAMN. Nu öppnar dörrarna för Vestebros nya matmarknad Westmarket. Här ska Vestebroborna kunna handla öl från mikrobryggerier, bäverkött och franska ostar.Marknaden ligger i passagen mellan Matthæusgade och Vesterbrogade, med Vestebros matglada invånare som främsta målgrupp. Till skillnad från den exklusivare … Läs mer


Helsingborg ger Sveriges bästa svar på tal

2017-01-19, 13:46

HELSINGBORG. Har du frågor till kommunen kan Helsingborg vara den bästa staden att bo. Bemötandet i dess kundcenter har just rankats till det bästa i Sverige. Det är Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, som under hösten jämförde 190 kommuners bemötande … Läs mer


Köpenhamns bygglovsprocess snabbas upp efter kritik

2017-01-19, 13:44

KÖPENHAMN. Det byggs som aldrig förr i Köpenhamn och kommunen har svårt att hinna med alla ansökningarna som strömmar in. Missnöjet gror inom byggbranschen, men nu är en förändring på väg. – Det är helt avgörande att en stad som … Läs mer


Minister anklagas för intressekonflikt

2017-01-18, 13:09

DANMARK. Näringslivsminister Brian Mikkelsen (Konservative) har hamnat i blåsväder då det framkommit att han äger aktier för 3,79 miljoner danska kronor. Men alla tycker inte att det är problematiskt. Ministern äger bland annat aktier för 1,5 miljoner danska kronor i … Läs mer


Bioteknikföretag varslar anställda

2017-01-18, 13:08

DANMARK. Trots att Novozymes når väntad tillväxt för det fjärde kvartalet 2016 skruvas prognosen för 2017 ner. I och med det sägs även nästan 200 av företagets anställda upp. Det meddelade det danska bioteknikföretaget på onsdagen. 198 av drygt 5.000 … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce