logotype

Tiotal spekulanter på Torson

2012-05-07, 14:13

MALMÖ. Västra hamnens skyskrapa Turning Torso ska säljas. De första investerarna har anmält sitt intresse. HSB:s förhoppning är att sluta en affär under året.

För en dryg månad sedan beslutade styrelsen för HSB Malmö att det skruvade bostadstornet Turning Torso ska säljas. Amerikanska mäklarfirman CBRE har anlitats för uppdraget.

Förra veckan fick HSB en första uppdatering på det som ska bli prospektet, men redan har ett tiotal intressenter hört av sig.

– Direkt efter att vi gick ut med beskedet om försäljning fick vi in en handfull intressenter. Totalt har nu ett tiotal hört av sig till vår mäklare, säger HSB Malmös vd Michael Carlsson till Nytt från Öresund.

Så sent som i december värderades Torson till knappt 1,8 miljarder kronor, enligt HSB:s egen årsredovisning. Fastigheten har ett bokfört värde på 1,4 miljarder, men Michael Carlsson vill i övrigt inte kommentera vad han anser vara ett rimligt pris.

Huset rymmer idag 147 hyreslägenheter och drygt 4.000 kvadratmeter kontor. Pengarna som HSB får loss ska gå till att bygga och köpa 1.000 andra hyreslägenheter i Malmötrakten. HSB Malmö bildades 1925 och har 43.700 medlemmar. Verksamheten drivs som en kooperativ ekonomisk förening. Totalt äger HSB Malmö fastigheter för 3,8 miljarder kronor, med en belåning på cirka 1,5 miljarder.

Kristian Svensson/NFÖ



Senaste nyheterna:

Bävrar gnager åter på danska träd

2019-01-21, 16:46

DANMARK. Efter att ha varit utrotade i Danmark i 1.000 år har nu bävrarna återvänt till de danska vattendragen. Men alla glädjer sig inte över utvecklingen. För 20 år sedan placerades 18 stycken bävrar ut på Jylland. Djuren verkar trivas … Läs mer


Skåne först med smart it-system

2019-01-21, 16:45

SKÅNE. En ny digitalisering ska skapa samordning och i längden en mer jämlik vård. Region Skåne är först i Sverige med att införa ett nytt smart it-system som samlar hela regionens sjukvård. Det nya systemet, Skånes digitala vårdsystem (SDV), kostar … Läs mer


Regionsamarbete hotas av danska planer

2019-01-21, 16:45

ÖRESUND. Den danska regeringen vill lägga ner de folkvalda regionerna. Utspelet har väckt starka reaktioner i landet och får nu även kritik från svenskt håll. Ett avskaffande av de danska regionerna kan nämligen försvåra arbetet med Greater Copenhagen & Skåne … Läs mer


Facebookorder till danskt företag

2019-01-21, 16:44

DANMARK. Facebook planerar inte bara att bygga datahallar i Danmark. Nu får även ett danskt företagen stororder från it-jätten. Det är Novenco, som tar fram energieffektiva ventilationssystem, som nu ska leverera ventilationer för att kyla ner två av Facebooks datahallar … Läs mer


Nio nya öar i rekordstort projekt

2019-01-21, 16:43

KÖPENHAMN. Nio konstgjorda öar ska anläggas utanför Köpenhamn. Projektet beräknas bli det största i Danmarks historia och husera runt 380 stycken verksamheter med 12.000 nya arbetsplatser. Öarna ska ligga utanför Avedøre Holme och jorduppfyllnaden som blir grunden för dem börja om … Läs mer


Dyrt att handla i Danmark

2018-12-19, 13:01

DANMARK. De danska priserna är inte att leka med. Prisnivån ligger 39 procent över genomsnittet i EU. Det visar en undersökning från Danmarks Statistik. Det lönar sig att handla maten på den svenska sidan av Öresund. När det kommer till … Läs mer


Kandidater för vindkraftspark klar

2018-12-19, 13:00

DANMARK. Nu har två områden tagits fram som kandidater till vad som ska bli en av världens största havsbaserade vindkraftsanläggningar. Antingen blir det i Kriegers Flak, utanför Själlands östkust, eller utanför Ringkøbing i Nordsjön. – Dessa två områden ligger optimalt … Läs mer


Dansk idrott får 100 miljoner

2018-12-19, 12:56

DANMARK. Novo Nordisk Fonden donerar 100 miljoner danska kronor till den danska elitidrott och Team Danmark. Utöver en ansökning på 50 miljoner från Team Danmark för forskning på området donerar fonden ytterligare 50 miljoner för att bygga en specialanläggning med … Läs mer


Dansk uggla kan snart vara borta

2018-12-19, 12:55

DANMARK. Minervaugglan, Danmarks minsta uggla, tros vara utrotad i landet inom några år. Detta enligt Danmarks Naturfredningsforening som nu sätter in åtgärder för att försöka bevara den lilla ugglans existens. Efter att ha minskat stadigt de senaste åren är antalet … Läs mer


Nationalbank kan agera på svag krona

2018-12-18, 11:35

DANMARK. Den danska kronan sjunker till sin lägsta nivå på över tre år, något som ekonomer nu tror kan få den danska Nationalbanken att reagera. Det finns även en risk att läget resulterar i höjda räntor. På tisdagen nådde den … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce