logotype

Tiotal spekulanter på Torson

2012-05-07, 14:13

MALMÖ. Västra hamnens skyskrapa Turning Torso ska säljas. De första investerarna har anmält sitt intresse. HSB:s förhoppning är att sluta en affär under året.

För en dryg månad sedan beslutade styrelsen för HSB Malmö att det skruvade bostadstornet Turning Torso ska säljas. Amerikanska mäklarfirman CBRE har anlitats för uppdraget.

Förra veckan fick HSB en första uppdatering på det som ska bli prospektet, men redan har ett tiotal intressenter hört av sig.

– Direkt efter att vi gick ut med beskedet om försäljning fick vi in en handfull intressenter. Totalt har nu ett tiotal hört av sig till vår mäklare, säger HSB Malmös vd Michael Carlsson till Nytt från Öresund.

Så sent som i december värderades Torson till knappt 1,8 miljarder kronor, enligt HSB:s egen årsredovisning. Fastigheten har ett bokfört värde på 1,4 miljarder, men Michael Carlsson vill i övrigt inte kommentera vad han anser vara ett rimligt pris.

Huset rymmer idag 147 hyreslägenheter och drygt 4.000 kvadratmeter kontor. Pengarna som HSB får loss ska gå till att bygga och köpa 1.000 andra hyreslägenheter i Malmötrakten. HSB Malmö bildades 1925 och har 43.700 medlemmar. Verksamheten drivs som en kooperativ ekonomisk förening. Totalt äger HSB Malmö fastigheter för 3,8 miljarder kronor, med en belåning på cirka 1,5 miljarder.

Kristian Svensson/NFÖSenaste nyheterna:

Brexit tros slå mot medicinexport

2019-03-22, 08:10

DANMARK. Brexit kommer visserligen påverka den danska medicinexporten. Men som helhet tros inte det brittiska utträdet ur EU utgöra någon större fara för landets ekonomi. I en ny analys från Nationalbanken som presenterades på onsdagen är den danska ekonomin nämligen … Läs mer


Den danska jobbfesten fortsätter

2019-03-22, 08:09

DANMARK. Den danska sysselsättningen fortsätter att visa upp rekordsiffror. I januari ökade antalet med arbete med 8.100 personer, jämfört med föregående månad. Det är den största enskilda månadsökningen på minst ett decennium, enligt Danmarks Statistik. Något som får de nya … Läs mer


DSB varnar för tågkaos

2019-03-22, 08:08

SJÄLLAND. Det riskerar att bli tågkaos till hösten med färre och överfulla tåg, det varnar nu tågoperatören DSB för. Redan till påskhelgen kan tågresandet bli en prövning. I alla fall för de som ska ta sig från Själland mot Fyn. … Läs mer


Lägenhetspriser sjunker dramatiskt…

2019-03-22, 08:02

KÖPENHAMN. Priserna på ägarlägenheter i Köpenhamn sjunker snabbt. I två stadsdelar har de nästan halverats jämfört med för ett år sedan. Att färre har råd att vara med i budgivningen, och framtida skatter som syftar att förhindra en eventuell bostadsbubbla, … Läs mer


…Men Köpenhamn blir dyrare att bo i

2019-03-22, 08:00

KÖPENHAMN. Håll i plånboken när du är i Köpenhamn. Danmarks huvudstad är nu den sjätte dyraste staden i världen, lika dyr som New York. Det konstaterar tidningen The Economist som kartlagt levnadskostnaderna i 133 av världens städer. I årets lista … Läs mer


E-handel lyfte Egmont

2019-03-15, 09:50

DANMARK. Det går bra för Egmont. När resultatet för 2018 presenterades på fredagen visade Danmarks största mediekoncern på en rekordstor omsättning. Omsättningen ökade från 675 miljoner till 11,9 miljarder danska kronor. Resultatet hamnade på 606 miljoner före skatt. Den ökade … Läs mer


Danskt jordbruk ska bli klimatneutralt

2019-03-15, 09:48

DANMARK. Danmarks jordbruk ger sin in i klimatstriden. I en ny plan uppger intresseorganisationen Landbrug & Fødevarer att landets jordbrukssektor ska vara klimatneutral senast år 2050. I nuläget står livsmedelsindustrin för 20 procent av koldioxidutsläppen i Danmark. Tidigare har enstaka … Läs mer


Företag påverkas av skånsk vattenbrist

2019-03-15, 08:59

SKÅNE. Sommarens torka påverkar fortfarande Skånes företag. Inför den kommande sommaren är läget kritiskt då grundvattennivåerna är fortsatt låga. – När vi mäter ser vi att det långt ifrån har återhämtat sig. Utgångsläget den här sommaren är mycket sämre, förklarar … Läs mer


Flygplats bygger ut ännu mer

2019-03-15, 08:42

KASTRUP. Copenhagen Airport ska få plats för ännu fler passagerare. Ytterligare en terminalbyggnad tillkommer till terminal tre som ska se till att flygplatsen kan hantera minst 40 miljoner passagerare om året. Förra året passerade 30 miljoner passagerare flygplatsen utanför Köpenhamn, … Läs mer


Alternativ för Sverige samlas i Danmark

2019-03-15, 08:40

DANMARK. Högerpopulistiska Alternativ för Sverige känner sig mer välkomna i Danmark än i Sverige. Efter att ha svårt att hitta en plats för sitt valmöte kommer de nu att hålla till i Danmark. Konferenscentret Comwell på Amager i Köpenhamn blir … Läs mer


Code Psn Gratuit Pirater un compte facebook gratuit Xbox Live Gratuit Clash Of Clans Astuce